Pretraži

Zbog ovih grešaka u šminkanju očiju delujete izgledate umorno i starije

Life
0
Photo: Pixabay/Gromovataya

To jesu sitnice, ali čak i tako male stvari kao što su boja senke ili dužina iscrtanog krila mogu da vam pokvare ceo izgled. Pojedine greške mogu da učine da izgledate umorno ili starije. Da ih nikada ne biste ponovile, otkrivamo vam šta to treba da izbegavate kada je u pitanju šminkanje očiju.Koža mora biti negovana

Nega je osnova, čak i kada šminkom pokrivati sve nedostatke svakodnevno. Nahranjena, hidratizovana koža uvek blista i sa njom je neuporedivo lakše raditi, a mogućnost greške u šminkanju je svedena na minimum. Zato nemojte zanemariti kremu za kožu oko očiju, naročito ako osetite suvoću na ovom delu lica.

Koje boje senki treba izbegavati?

Nepravilna upotreba crvenih, ružičastih, ljubičastih nijansi može vas učiniti starijom nego što jeste. Takve senke moraju biti razrađene nekom trećom, blažom bojom ili uklopljene u izrazito hrabar look, poput jakog krila. Važno je da podloga bude dobra. Tako da, osim ako niste naročito vešte u šminkanju, jednostavno ostavite ove boje iz palete po strani, piše Lepotaizdravlje.rs.

Crne ili sive nijanse takođe su teške za rad, pa je bolje da omiljeni smokey eyes radite u smeđim, bronzanim i tonovima kože izgledaju mnogo mekše. Što ste starije, to manje treba da posežete za crnom i sivom bojom i da se orijentišete ka mekšoj šemi boja. Ako baš želite da dodate dubinu pogledu, onda koristite crnu za senčenje duž željene linije oka.

Ne zaboravite područje oko očiju

Korektor treba da bude u neseseru svake žene. Ovo je magični štapić koji će zakamuflirati crvenilo ili plavu boju podočnjaka. Za područje oko očiju odlični su korektori sa reflektujućim efektom. Nivelisanje boja takođe odlično funkcioniše: korektor sa podtonom breskve prekriva plavo, dok crvenilo možete sakriti maslinastim podtonom korektora.

Tanke ili obrve koje padaju

Srednje pune obrve, koje su mekšeg oblika izgledaju bolje na svakoj ženi. Potreba za mekim oblikom obrva povećava se kako vam lice gubi tonus i stiče prve bore. Naročito je važno gde obrve počinju i gde se završavaju kako vam ne bi vizuelno spustile lice i dale efekat tužnih očiju.

Šminkanje očiju: greške u tehnici koje vas čine starijim

1. Tehnika nanošenja maskare
Kada počnemo da nanosimo maskaru na trepavice, prvi dodir četkicom treba da počne od korena, a zatim da ide do vrhova cik-cak pokretom. Ovaj manevar vam omogućava da pravilno rasporedite maskaru na celu dužinu trepavica. Ako je maskara gusta, višak možete ukloniti čistom četkicom.

2. Jak naglasak na donjem kapku
Ako vaš izgled nije grunge, onda je bolje da pomerite fokus na gornji kapak kako bi pogled izgledao otvorenije. Osnovno pravilo proporcije u šminkanju očiju glasi da na gornjem kapku mora biti više senke i više boja nego na donjem.

3. Zamrljano krilo
Ako se već odlučujete za ovaj smeli izgled, onda se potrudite da prilagodite njegov izgled proporcijama svoga oka. Linija ne sme da bude preduga, niti prostor koji uokviruje oko sme da bude preširok. Ako je potrebno, pokušajte da ga iscrtate nekoliko puta na različite načine sve dok ne pogodite pravi oblik. I nemojte dozvoliti da krilo izgleda zamrljano – samo će vam dodati godine.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life