Pretraži

VRLO EFIKASNI: Ove trikove koriste šminkeri svetskih zvezda (FOTO)

Life
0
Photo: Pixabay.com

Koji su to trikovi, šta tačno poznati rade sa svojom kožom, i kako najbolje postići sjaj i hidrataciju kože, otkrivamo vam u nastavku teksta, koji piše Elle.

Masaža lica

Masaža lica možda nije ništa novo za dobrobit kože, ali postoji jedna specifična tehnika koja daje brze rezultate: Gankin masaža. Patent beauty brenda Suqqu, zapravo je tehnika inspirisana od strane šminkera japanske filmske industrije i podrazumeva pritiskanje ili pak štipkanje kože kako bi se tonirali svi mišići lica pre odlaska na set.

Stručnjaci ovu tehniku još nazivaju i "vežbama za lice". Gankin masaža oslobađa napetost i ukočenost lica, podstiče cirkulaciju krvi, daje čvrstinu licu, više definicije u donjoj polovini lica i prirodni sjaj kože.

Ova masaža je odlična pre stavljanja šminke i za nju je dovoljno svega par minuta.

Photo: Pixabay.com

Photo: Pixabay.com

Kocke leda

Ovaj trik, ne samo da je dostupan i besplatan, već je veoma omiljen među šminkerima poznatih. Oni pribegavaju kockama leda kada je potrebno brzo povratiti svežinu i čvrstinu kože, najčešće nakon burnih noći ili usled jet-lega.

Poznati odlaze korak dalje kada je ovaj trik u pitanju, sa ice therapy – masažom kockicama leda. Za ovu masažu sve što je potrebno je peškir ili pamučna tkanina u koju je potrebno uviti kockice leda, i masirati od vratnog dela, sa laganim pritiskom na kožu, te nastavljati masažu ka gore.

Kocke leda sa zelenim čajem su odlične za natečene oči, kockice leda infuzije peršuna za kožu s pigmentom, kockice leda infuzije ruže pomoći će da se smiri upala, dok kocke leda sa krastavacem pomažu da se zaceli i hidrira suva koža.

Photo: Pixabay.com

Photo: Pixabay.com

Topla kupka

Ovo je možda najveće iznenađenje kada su ovi trikovi u pitanju. Možda zvuči kao opuštanje pre sređivanja, ali stilisti poznatih toplu kupku pripremaju slavnim osobama nakon šminkanja, jer se na taj način postiže svež izgled. Da, izgleda da topla kupka od nekoliko minuta čini čuda za kožu i izgled.

Photo: Pixabay.com

Photo: Pixabay.com

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life