Pretraži

VEŽBAJTE KOD KUĆE: Evo kako da podignete zadnjicu za samo 30 dana

Life
0
Photo: Pixabay/happyveganfit

Da biste ostvarile ovaj cilj, trebalo bi da radite setove vežbi koje istovremeno podižu ukupni tonus kože, jačaju glutealne mišiće i uklanjaju celulit. Uz to, potrebno je da izmenite i neke životne navike.Najvažniji uslov za sticanje lepe figure su fizičke vežbe. Ipak, one nisu jedino što treba da uradite ako želite čvrstu i lepu guzu. Moraćete da izmenite i neke životne navike:

  • iz ishrane izbacite jednostavne ugljene hidrate, gazirana pića i masnu hranu;
  • uradite aniticelulit tretman (računa se i masaža anticelulit sredstvima pod tušem, kod kuće);
  • koristite hidratantne kreme i na ovom delu tela;
  • pijte što je moguće više obične vode;
  • radite vežbe za zadnjicu i opšti tonus mišića.

Koje vežbe podižu guzu?

Što ste u boljoj kondiciji, to najpornije vežbe možete da radite. Ipak, većina žena jedva da nalazi vremena za vežbanje, tako da ćemo vam predstaviti one vežbe koje efikasno podižu guzu, a da mogu da ih rade i početnice – kod kuće. Potrebno vam je samo 20 minuta dnevno. Prvi rezultati trebalo bi da budu vidljivi već za tri nedelje, a najkasnije kroz mesec dana, piše Lepotaizdravlje.rs.

Vežbe za podizanje zadnjice za početnike:

Čučanj je najjednostavnija i najefikasnija vežba. Glavna stvar je da je pravilno izvodite: leđa ravna, noge malo šire od ramena, a kada spuštate telo, koleno ne bi trebalo da viri izvan linije stopala.

Iskoraci su veoma efikasna vežba. Leđa bi trebalo da vam budu prava, a noge u liniji dok se spuštate u iskorak. Nikada nemojte da se spuštate u potpunosti nego do zamišljene linije koja je u visini vaših kolena.

Zamasi nogama. Spustite se na sve četiri, ispravite leđa, a onda podižite noge savijene u kolenima jednu po jednu.

Ukoliko nakon ovim vežbi imate još snage uradite i plank. On se preporučuje ne samo za zadnjicu, već i za opšti tonus mišića. Lezite licem na pod. Zatim se podignite, oslanjajući se na stopala i dlanove. Dišite polako, izdržite što duže možete.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life