Pretraži

URADILI SU TO ZBOG LIČNIH INTERESA: Vanesa Brajant tužila šerifa Los Anđelesa

Life
0
Screenshot: YouTube/ TSN

Tužbom se traži neutvrđena šteta zbog nemara, narušavanja privatnosti i namernog nanošenja emocionalnih poteškoća. Kobi, trinaestogodišnja Đina i još sedam osoba poginuli su kada se helikopter u kojem su bili srušio u Kalabasasu, na putu za omladinski turnir u košarci 26. januara.

U maju je gospođa Brajant podnela tužbu koja je prethodila tužbi protiv celog odeljenja. U zahtevu je udovica Brajant tvrdila da ju je šerif Alek Viljanueva „lično uveravao“ da će porodična privatnost biti zaštićena jer se odnosi na mesto pada.“U stvarnosti, međutim, na mestu događaja bilo je ne manje od osam šerifovih zamenika koji su napravili fotografije mrtve dece, roditelja i trenera “, navodi se u zahtevu. 

"Kao što će odeljenje kasnije priznati, nije bilo potrebe da poslanici fotografišu samo mesto pada. Umesto toga, poslanici su fotografisali u svoje lične svrhe."

U tužbi, gospođa Brajant navodi da je jedan od zamenika podelio fotografije mesta nesreće sa ženom u baru u predgrađu Los Anđelesa. Los Angeles Times izvestio je da je šerif Villanueva, nakon što je barmen prijavio šerifovom odeljenju ono čemu je bio svedok, otišao do šerifove podstanice koja je vodila nesreću i rekao poslanicima da neće biti disciplinski kažnjeni ako izbrišu fotografije.

"Bez nesigurnih izraza komunicirali smo da je ponašanje neoprostivo," rekao je šerif Viljanueva u martu.

"Ljudi tuguju zbog gubitka svojih najmilijih. Imati to povrh onoga što su već prošli je nesavesno. I misliti da bi bilo koji član našeg odeljenja bio umešan u to."

Tek nakon što je Times ranije ove godine izvestio o postojanju fotografija, odeljenje je priznalo istragu, navodi se u prvobitnoj tvrdnji udovice. USA Today je izvestio da su korisnici društvenih medija upozorili gospođu Briant da na internetu postoje fotografije ostataka njenog pokojnog supruga i ćerke.

„Strah gospođe Brajant pojačala je činjenica da, uprkos tome što je znao za fotografije u roku od nekoliko dana od pada, šerif Viljanueva nije preduzeo nijedan od koraka koje bi razumni nadzornik (a kamoli visoko obučeni profesionalni istražitelj) preduzeo da spreči širenje štetnih fotografija , neminovno je da će fotografije isplivati na mrežu i postati viralne. Ova nesigurnost je gospođi Brajant prouzrokovala jak stres i muke ", navodi se u tužbi, navodi USA Today

– Gospođi Brajnt je jako loše pri pomisli da stranci gledaju slike njenog preminulog muža i ćerke. Vanesa živi u strahu da će se ona ili njena deca jednog dana suočiti sa stravičnim slikama svojih najmilijih na društvenim mrežama i to je ono što želi da izbegne – rekao je Vanesin advokat.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life