Pretraži

,,U SOBU SU UPALI POLICAJCI SA PIŠTOLJIMA…“ Romana Panić otkrila sve o hapšenju u Australiji

Life
0
Photo: Instagram/romana_panic

Romana je na konferenciji za štampu izjavila da ona nije kriva, ali da je pred sudom u Australiji rekla da je izvršila krivično delo jer ju je tako savetovao advokat. Kako ona je kazala, kaznu je odslužila.

  • Usled dobijanja vize, korona divlja, zatvaraju se sve granice i ja ostajem u Australiji. Posle izvesnog vremena, jednog dana u hotelskoj sobi spremala sam se da izađem u šetnju, samo su se otvorila vrata. Bila su dva detektiva, dva policajca sa značkama, pištoljima i rekli su: "Ovo je pretres sobe". Ja sam doživela ogroman šok, počela sam da se tresem i čekala šta će da se desi. U sobi su pronađeni neki dokazi vezani za to krivično delo, između ostalog tu je bio jedan kompjuter, i tu su bile neke kartice. Ja sam rekla da nemam ništa s tim, kao i moj partner koji je pokušao da me zaštiti, govoreći da nemam veze sa tim i da se bavim potpuno drugačijim poslom, na šta su oni odgovorili da znaju da sam ja popularna pevačica, što me je začudilo – rekla je ona pripadnicima sedme sile i dodala:

  • Bez obzira na sve, nije bilo načina da se odbranim. Ja sam privedena na informativni razgovor, u stanici policije u Bizbejnu i sve to se dešava 3. aprila. Posle sat vremena informativnog razgovora, policija mi je vratila moj pasoš, jer nisu pronašli nijedan dokaz da sam uradila bilo kakvo krivično delo, i vratili su mi pasoš i rekli da sam slobodna, ali da ću ujutru ponovo morati da se javim na sud. I kad sam došla ispred suda, prišla su mi ponovo dva ista detektiva gospođa Amanda i gospodin Džejms, držali su moj telefon u ruci i rekli: "Ipak ste uhapšeni". Pitala sam: "Zašto?", a oni su mi rekli zato što u telefonu postoji prepiska, odnosno fotografija jednog aparata koji se potpuno legalno naruči na sajtu. Ja sam rekla da telefon nije nikakav dokaz, što su oni posle toga iskoristili i napisali između ostalog i za australijske novine i za "Dejli Mejl", da ja nisam sarađivala sa policijom što su mi uzeli kao jedan veliki minus. Nisam imala mogućnost odbrane, te sam prvo pronašla advokata. Kada su me zvanično uhapsili, posle sat vremena sam bila puštena uz papir da imam zakazano suđenje 1. jula. Tada mi je bio oduzet pasoš.  • Zakoni u Australiji su takvi da kada priznate delo pola vam se prašta, tako da sam ja na predlog advokata priznala krivicu – navela je Romana, a prenose domaći mediji.

  • Sliku aparata sam imala jer je to poručila prijateljica. Znam te detalje, ali neću da ih otkrivam jer mislim da to nije relevantno sada. Aparat ne služi za snimanje kodova na bankomatu, ne znam čemu služi, ali izgleda kao čitač kartica. Ja sam znala o čemu se radi, ali ja se nisam bavila time, međutim po njihovim zakonima ja sam saučesnik.

Podsetimo, Romana je izašla 1. avgusta iz zatvora, u kom je završila 25. juna zbog pljačkanja bankomata sa dečkom Filipom. Njen dečko, koji je osuđen na 18 meseci, još uvek je u zatvoru.

Nakon izlaska iz zatvora pevačica je smeštena u centar za migrante, gde je čekala deportaciju za Beograd.

Podsećamo, prilikom pretresa njihovog stana policajci su pronašli čitavu mehanizaciju koju su koristili za pljačku bankomata – uređaj se "skiming", kartice za skladištenje podataka na kojima su snimci klijenata na bankomatima, lične bankarske podatke za klijente i alat za instaliranje uređaja. Pronađeni su i snimci zabeleženi s kamere postavljene na jednom bankomatu, ali i 23.500 australijskih dolara.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life