Pretraži

U SAMO NEKOLIKO KORAKA: Evo kako da očistite svoj makeup pribor

Life
0
Photo: Pixabay

Naravno, svi to zvanično znamo, ali u realnosti – kada ste poslednji put očistili svoj makeup pribor? I ako jeste skoro, da li je to bilo temeljno, ili kao što to često biva “na brzinu”? Vreme brzo prolazi i da u moru različitih svakodnevnih obaveza moram da biram kome i čemu ću posvetiti slobodno vreme, ali čišćenje makeup pribora polako uspevam da ubacim u rutinu, a ja se pritom veoma jednostavno i malo šminkam. Takođe, naročito ukoliko se šminkate često i koristite tešku šminku, bilo po sopstvenom izboru ili zbog potreba posla, još je važnije da održavate higijenu na nivou – kako vaša koža kasnije ne bi trpela posledice sadašnje nemarnosti, prenosi Wannabemagazine.Na četkama za nanošenje pudera i senki za oči naslažu se ostaci šminke ali i prirodne masti sa vašeg lica, pa kako one ne bi postale leglo bakterija – potrebno je držati ih urednim. Ukoliko koristite neuredne ili nekvalitetne četke, veoma je moguće da ćete se susresti sa osipima, aknama ili crvenilom, koje je izazvano reakcijom na nečistoću. Ovo takođe važi i za beauty blendere, koji čak imaju veće šanse da postanu leglo bakterija ukoliko ih ne čistite redovno. Četke za puder bi trebalo da čistite dva do tri puta nedeljno, a nakon čišćenja da ih držite na suvom i hladnom mestu. Četke od sintetike su takođe preporučljive, jer traju duže, a brzo i lako se peru.

Sada, kada znate šta se sve može desiti ukoliko ne čistite makeup pribor redovno, evo i korisnog saveta kako da ih adekvatno očistite u nekoliko koraka. Ukoliko ih se pridržavate, vaše četke će uvek biti, ne samo bezbedne, već ćete uvek dobiti njihov maksimum pri korišćenju.

Prvi korak – ispiranje

Ručno isperite četke mlakom vodom, koristeći neinvazivni antibakteriski sapun, ili čak posebni baby šampon. Sapun i vodu pomešajte u maloj posudi u koju ćete umočiti četke, a zatim ih pažljivo i temeljno isperite vodom sa česme. Intenzivniji sapuni nisu preporučljivi, jer mogu da previše toga skinu sa četke i samim tim joj oštete vlasi dugoročno.

Drugi korak – zavrtite ih u krug

Nakon ispiranja četki, poslužite se posebnom gumenom hrapavom podlogom za čišćenje, preko koje ćete prelaziti četkom u brzim cirkularnim potezima kako biste je temeljno očistili od svih ostataka šminke. Ove namenske podloge za čišćenje su idealno rešenje, jer se nakon ispiranja četki i one same veoma brzo i lako peru.

Treći korak – sve ovo ponovo

Ukoliko vam se učini da bez obzira na pranje, vaše četke i dalje nisu dovoljno čiste, nikome neće škoditi da kompletan proces ponovite. Kada to učinite, važno je da ih dobro ocedite od vode i položite na meki peškir da se blago osuše.

Četvrti korak – adekvatno sušenje

Sušenje četki je veoma važno kako zaostala vlaga i voda ne bi oslabile lepak koji četku drži povezanu za dršku. Četke, jednu do druge, kako bi svaka imala dovoljno prostora, stavite na meki peškir a poželjno je da preškir stavite blizu radijatora (ili drugog izvora toplote) ali ne direktno na njega. Nakon što osušite četke, odložite ih na suvo i uredno mesto.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life