Pretraži

U 6 KORAKA: Evo kako da napravite lokne koji traju ceo dan

Life
0
Photo: Pixabay/pride1979

Čak i tada rezultati su prilično neizvesni. Ako je vreme vlažnije, ako vam je kosa nestašnija – vrlo je velika verovatnoća da ćete u pola dana ostati bez frizure. Kako da to izbegnete i kako da zaista dobijete talase koji traju ceo dan, otkrila je frizerka poznatih Justin Marjan.Talasi koji traju ceo dan: Frizura u 6 koraka:

Korak 1: Pripremite kosu lakom
Uobičajeno je da o laku za kosu razmišljamo kao o poslednjem koraku, ali  ključ za dobijanje talasa koji traju jeste da stilizovanje počnete nanošenjem laka. Najpre dobro iščešljajte kosu, a potom je naprskajte lakom. Nemojte preterivati, samo ravnomerno nanesite lak od korena do vrha kose.

Korak 2: Četkajte kosu četkom za zaglađivanje
Kada kosu naprskate lakom, obavezno je raščešljajte i to četkom. Četkanje kose pomaže u ravnomernijoj distribuciji laka za kosu koji ste naneli u prvom koraku. Ona osigurava da vaša kosa ne bude zapetljana i puna čvorova.

Photo: Pixabay/jonas-svidras

Photo: Pixabay/jonas-svidras

 

Korak 3: Podelite kosu na oblasti
Marjan preporučuje da počnete tako što ćete kosu podeliti na dva ili tri dela. Uvijaćete deo po deo kose. Uvrnite kosu, a zatim tako uvrnutu kosu umotajte oko pegle (ovo pomaže u stvaranju teksturiranog izgleda).

Korak 4: Lak za kosu
Koliko god da je primamljivo, nemojte dirati ili povlačiti svoje lokne kada se skinu sa pegle, čak i ako izgledaju malo kruto (pobrinućete se za to tokom sledećeg koraka). Ostavite daaše lokne da se potpuno ohlade. Dok čekate da vam se lokne ohlade, kosu možete naprskati lakom za kosu da biste zadržali oblik, posebno ako imate ravnu kosu za koju pouzdano znate da baš i ne trpi lokne, piše Lepotaizdravlje.rs.

Korak 5: Provucite četkicom
Kada se vaša kosa potpuno ohladi i nanesete lagan, ravnomeran sloj laka za kosu, prođite četkom kroz svoje kovrdže da biste stvorili efekat opuštenih talasa. Ovo će vam pomoći da definišete lokne i stvorite fluidniji izgled.

Korak 6: Završite sa sprejom za sjaj
Nakon što pročešljate svoje kovrdže, normalno je da kosa postane malo „pahuljastija“ . Zbog toga Marjan preporučuje da izgled završite malom količinom spreja za sjaj kako biste ukrotili kovrdžanje, zagladili svoje vrhove i stvorili uglađeniji izgled.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life