Pretraži

TRI BOJE KOJE TREBA IZBEGAVATI OVE SEZONE: Jedna od njih je proglašena NAJRUŽNIJOM na svetu

Life
0
Photo: pixabay.com

Postoje boje koje obeleže neku sezonu, pa morate u ormanu imati bar jedan komad u toj boji, a postoje i one koje, prema mišljenju stručnjaka, treba izbegavati.Neke boje, prema mišljenju stručnjaka utiču na to kako vas ljudi vide, kakvo mišljenje formiraju o vama i kako vas doživljavaju te je dobro izbegavati pojedine nijanse u nekim bitnim prilikama.

Istraživanje sprovedeno u Veliko Britaniji je otkrilo koje je boje poželjno izbegavati ukoliko želimo da ostavimo dobar utisak i izgledamo privlačno.

ŽUTA

I žene i muškarci smatraju da je žuta boja najneprivlačnija. Čak 39% muškaraca i 31% se složilo sa ovom tvrdnjom. Žuta boja prema mišljenju mnogih "ne uliva poverenje" i "odiše arogancijom".

SMEĐA

Drugo mesto na ovoj listi pripalo je smeđoj boji, a jedna konkretna nijansa smeđe boje se smatra najružnijom bojom na svetu. Ipak, ima i nekih nijansi ove boje koje, ukoliko odgovaraju vašem tenu i ako se ukombinuju sa pravim komadima,mogu izgledati dobro.

 

SIVA

Siva je zauzela treće mesto na listi najneprivlačnijih boja. Ona, naime, asocira na tugu, depresiju i negativnost i ne ostavlja pozitivan utisak na druge ljude. Takođe, siva boja, kada se radi o vašem karakteru, može ostaviti utisak da ste neodlučni, te da se držite nedefinisane zone kako ne biste pogrešili.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life