Pretraži

ŠMINKERI UPOZORAVAJU NA POZNATI TIKTOK TREND: Ovaj način šminkanja je opasan i ne treba ga isprobavati!

Life
0
Photo: Pixabay

Sve je krenulo od jedne beauty TikTokerke, a njenim primerom su se poveli i mnogi drugi influenseri. Radi se o uokvirivanju usana bojicama.Ne olovkom za usta ili nečim za šminkanje, već pravim bojicama koje inače koristimo za bojenje po papiru. Bojice se umoče u vodu te se onda usne oiviče i to zaista izgleda dobro. 

@jcharlesmakeup #stitch with @makeuponriri ♬ original sound – James Charles Makeup

Ali to što dobro izgleda ne znači da to treba raditi. Šminkerka Safron Hjuz je za časopis Her rekla da je ovaj trend opasan. Ona je naglasila da bojice nisu namenjene za to da se koriste na koži, a pogotovo ne na licu.

Koristeći bojice kao šminku možete izazvati iritacije kože, alergijsku reakciju ili infekciju oka i sve to može dovesti do mnogo ozbiljnijih stanja. Za razliku od kozmetike koja je pravljena za lice, sastojci od kojih se prave bojice nisu navedeni na pakovanju. Zbog toga mi ne možemo znati koliko je štetno koristiti te sastojke na licu – rekla je ona.

@jessejaggers #stitch with @makeuponriri would you try this out!? It was kind of a slay 😝 #lipliner #liplinerhack #makeuphack #coloredpencil ♬ original sound – Jesse

Ima dosta trendova koji su krenuli sa društvenih mreža, a koji su dosta pomogli i olakšali život, međutim ima i ovakvih koji mogu napraviti više štete nego koristi. Zato je najbolje da se informišeš i ispitaš da li ti nešto može napraviti ozbiljan problem pre nego što poslušaš omiljenu influenserku.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life