Pretraži

Šljokice na noktima su trend ove sezone, evo kako da postignete ovaj efekat

Life
0
Photo: Instagram/ruza_rupic

Svetlucavi nokti sa prelimo su u piku popularnosti, pre svega zahvaljujući trendu glaziranih noktiju koji je plasirala Hailey Bieber. Način na koji ovakvi noktići hvataju svetlost je zaista nešto posebno i lako je videti zašto je trend toliko popularan.Međutim, koliko god suptilno svetlucavi nokti bili zapanjujući, neki od nas žude za još i još i još više sjaja. Ako ste u ovoj grupi, vreme je da naučite kako da dodajete glitere svom manikiru kao pravi profesionalac.

Kako dodati glitere u manikir?

#1
Priprema za manikir

Da bi nokti izgledali najbolje moguće, važno je početi sa pravilnom pripremom za manikir. To znači uklanjanje ostataka laka, podrezivanje, turpijanje i uklanjanje zanoktica. Neophodno je da imate osnovni set manikir pribora, a on uključuje makaze za nokte, noževe za nokte, makaze za zanoktice, dvostranu turpiju i sredstvo za čišćenje noktiju.

#2
Osnovni premaz laka za nokte

Da bi vaš manikir trajao, neophodno je da počnete od baze za nokte. Idealno je ako nađete sredstvo koje hrani  nokte i ujedno služi kao osnovni premaz.

#3
Nanesite svoju osnovnu boju

Većina manikira najbolje izgleda sa dva sloja boje. Nanesite prvi sloj, a onda sačekajte 5 minuta da se on osuši, pa potom nastavite sa drugim slojem.  Ovo će sprečiti da se stvore mehurići i grudvice, pored toga što će ubrzati ukupno vreme sušenja. Pustite da se vaš drugi sloj osuši jedan minut pre nego što pređete na sjaj, piše Lepotaizdravlje.rs.

#4
Nanesite gliter

Evo gde stvari postaju zanimljive. Za najravnomernije nanošenje šljokica, eksperti preporučuju korišćenje četkice za maskaru za jednokratnu upotrebu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja (@galaxynails27)

Četkicu umočite u gliter. Kada vidite da se on zadržao na četkici, izvadite je i nadnesete nad nokat. Nipošto, ali nipošto ne spuštajte čektkicu na lak! Umesto toga, nežno je protresite iznad laka, tako da šljokice same otpadnu na lak i tu se rasporede prirodno.

U početku ćete možda otkriti da je za savladavanje ovog procesa potrebno malo vremena. ne žurite. Ako je potrebno, mažite lakom nokat po nokat i odmah nanosite glitere, kako vam se lak ne bi stegao pre nego što završite nanošenje šljokica.

#5
Završni sloj

On je neophodan kako bi vaš  manikir delovao glatko. Kada se donji sloj laka na koji ste naneli sjaj dobro osuši, nanesite jedan sloja providnog sjajnog laka za nokte. Vaš sjajni manikir je spreman!

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life