Pretraži

ŠIŠKE SU TREND BROJ 1 OVE SEZONE: Evo kako da znate da li će vam ta frizura dobro stajati

Life
0
Photo: pixabay.com

Svi su se pitali ovo zapitali barem jednom. Da bismo vam pomogli da odlučite i budete zadovoljne svojim izgledom, sabrali smo sve savete stručnjaka o šiškama na jednom mestu.Pre nego što sednete u stolicu svog frizera, trebalo bi sebi da postavite najmanje tri pitanja.

  1. Da li mi smeta kosa na licu?
  2. Da li ću redovno posećivati frizera i održavati šiške?
  3. Koliko vremena mogu posvetiti stilizovanju kose?

Ovo je samo prvih nekoliko stvari o kojima treba da razmislite pre nego što odsečete  šiške.

Konsultujte se sa frizerom

Stvar broj jedan koju treba da uradite pre nego što odlučite da odsečete šiške jeste da razgovarate sa svojim frizerom. On poznaje vašu kosu, njenu teksturu, način na koji reaguje na stilizovanje i promene i moći će da vam pomogne da doneset odluku.

Pronađite najbolji tip šišaka za vas

Ako ste već čvrsto rešili da vaše navike i kvalitet vaše kose dozvoljavaju da odsečete šiške, onda je vreme da izaberete pravi stil. Ne treba da birate samo trenutno najpopularnije šiške , već i da ih prilagodite vašem obliku lica.

Kvadratni oblici lica bi trebalo da izbegavaju tupe i teške krajeve šišaka. Šiške sa strane ili one koje su stanjene na slepoočnicama su pravi izbor za žene sa jakim vilicama.

Žene sa okruglim ili srcolikim licima mogu da nose blunt šiške, dok najveći izbor imaju žene sa ovalnim licem: one mogu da nose bukvalno bilo kakve šiške.

Photo: Pixabay/Pexels

Photo: Pixabay/Pexels

 

Odgovarajuća dužina

Kada pokušavate da odlučite koji tip šiški da izaberete, vodite računa o sledećem pravilu: onaj deo lica na koji pada kraj šiški biće najviše izražen. Mikro šiške će tako istaći vaše obrve ili naočari. One koje padaju na obrve će istaći vaše oči, dok će zavesa šiške istaći vaše jagodice, piše Lepotaizdravlje.rs.

Šiške su izazov

Šiške jesu šik, ali morate im biti posvećene. Onoga trenutka kada odsečete kosu – stvar je gotova. Ako ne volite da stilizujete kosu, šiške ubrzo mogu postati izazov i izvor neraspoloženja.

Jedna od najvećih obaveza koja dolazi sa šiškama je projektovanje vremena za redovne odlaske kod frizera. Koliko često ćete morati da sečete šiške zavisi od odabrane dužine i stila šišaka.

Stilizovanje

Šiške su notorno teške za stilizovanje – i ponekad kao da imaju sopstvenu volju. Kada stilizujete šiške koristite ravnu četku i sušite kosu fenom s leva na desno dijagonalno nadole i preko čela. Na ovaj način ćete najpre postići željeni izgled šišaka.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life