Pretraži

Saveti za pravilno korišćenje losiona za telo

Life
0
Photo: Pixabay/AdoreBeautyNZ

Hidratacija je jedan od onih koraka za negu kože koji u isto vreme osnova, ali su i jako važni.. Jednostavan čin nanošenja kreme ili losiona — čak i onog koji nije pun svih vrsta aktivnih sastojaka — može uveliko pomoći da vaša koža bude izuzetno zdrava. (I da, takođe izgleda dobro).Mada, ako ste nešto poput nas, čak i ako ste marljivi u hidrataciji lica, koža ispod brade često može pasti u drugi plan. Ali evo u čemu je stvar: odabir—i upotreba— losiona za telo zaista ne mora da bude tako težak zadatak.

Pravilno nanošenje losiona za telo i sve prednosti

Glavni zadatak losiona za telo jeste da obezbedi vlagu na površinskom sloju kože, stvarajući sloj koji zadržava vodu i hranljive materije, sprečavajući suvoću i promovišući opšte zdravlje kože. To se zaista svodi na najjednostavniju i najosnovniju svrhu losiona za telo, iako ovih dana postoji mnogo formula koje prevazilaze njihovu predviđenu dužnost. Generalno, kategorija nege tela je porasla u smislu inovacija i upotrebe aktivnih sastojaka koji mogu da ciljaju specifične probleme kao što su fine linije i bore, akne na telu, pa čak i stanja kao što su ekcem i keratoza pilaris, dodaje Idris.

Kako odabrati losion za telo?

Prvi i najvažniji korak jeste razmatranje našeg tipa kože – tačnije koliko je vlage potrebno našoj koži. Tačnije, ako imate veoma suvu kožu, potražite gušće formule na bazi ulja sa većom koncentracijom emolijensa i okluzivnih sastojaka, piše Lepotaizdravlje.rs.

Imate izbalansiranu do suvu kožu? Verovatno se možete izvući sa lakšim opcijama na bazi vode. Nekoliko jednostavnih načina da ih razlikujete: sve što je gušće ili bogato verovatnije će se nazvati kremom ili balzamom, dok se lakše formule označavaju kao losioni. Takođe, obično tanji losioni na bazi vode dolaze u bocama sa pumpama, dok su gušće formule češće smeštene u tegle ili ambalažu koja se mora sakupljati ili istiskivati.

Pravilno korišćenje losiona za telo- Reč, dve o sastojcima

Tri najčešće kategorije koje se nalaze u hidratantnim kremama, bilo koje vrste: su humektanti, emolijensi i okluzivi, od kojih svaka funkcioniše na malo drugačiji način.

Humektanti su sastojci koji privlače vodu i zadržavaju je u koži, a među najčešćim su hijaluronska kiselina i glicerin. Ovo su obično zvezde lakših losiona jer ne moraju nužno da budu teški ili masni na koži.

Emolijensi su sastojci koji omekšavaju i izglađuju izgled kože, dajući onaj trenutni osećaj hidratacije na koji pomislite kada pomislite na losion. Sastojci kao što su ulje jojobe i skvalan su uobičajeni primeri.

Okluzivi — vazelin, puteri, voskovi, pa čak i silikoni — su sastojci koji deluju tako što stvaraju sloj na površini kože koji zaista zatvara i zaključava vlagu, minimizirajući ono što je poznato kao transepidermalni gubitak vode.

U idealnom slučaju, želite kombinaciju sva tri u dobroj formulaciji hidratantne kreme, ali opet, koliko tačno svakog zavisi od toga koliko je vaša koža suva.

Takođe je dobra ideja da uzmete u obzir deo tela koji hidratizujete. Dok se možete izvući koristeći istu formulu za ruke, noge i torzo, Stručnjaci naglašavaju važnost odabira veoma guste, veoma okluzivne formule za ruke i stopala . Koža na dlanovima i tabanima je najdeblja koža na telu, a takođe je podložna teškim uslovima životne sredine. Koža u ovim oblastima toleriše deblje, okluzivnije formulacije i pomažu u zadržavanju vlage u mnogim slojevima ćelija.

Pravilno korišćenje losiona za telo

Losion za telo treba koristiti najmanje jednom dnevno, idealno posle tuširanja. Topla voda i para mogu zaista isušiti vašu kožu, posebno tokom zime, a vlaženje odmah nakon tuširanja takođe pomaže da se zadrži vlaga koja je već na vašoj koži, održavajući je mekom i hidratizovanom. Ukratko, ne samo da je hidratacija nakon tuširanja lak način da postane deo vaše rutine, već će takođe pomoći da se maksimiziraju efekti pomenute hidratantne kreme.

Lagano osušite kožu peškirom – još uvek bi trebalo da bude pomalo vlažna – a zatim nanesite veliku količinu losiona svuda i utrljajte je rukama dok se potpuno ne upije,. Možete koristiti i alat, kao što je lopatica, kako biste došli do teških mesta kao što su leđa.

Jedna mala bočica losiona za telo može učiniti sjajne stvari za vašu kožu. Odaberite formulu na osnovu toga koliko je vaša koža suva, a zatim je nanesite svakodnevno nakon tuširanja na još vlažnu kožu da biste maksimalno iskoristili prednosti. Da, zaista je tako lako!

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life