Pretraži

Saveti za besprekoran ten: Odredite piling na osnovu vaše kože

Life
0
Pixabay

Ako želite blistavu kožu, ona mora biti glatka. Ključan odgovor je dobar piling. Ali, kako odabrati najbolji piling i može li se on uraditi kod kuće?

Tajna eksfolijacije je da se izabere najbolji piling za svaki tip kože. Samo tako postići ćete željeni cilj – sjajnu kožu.

Kako da učinim kožu blistavom?

Blistavost i sjaj kvaliteti su kože koji ostavljaju najsnažniji utisak na druge. Da bi koža zračila, ona mora da bude dovoljno glatka. Jedino tako može da reflektuje svetlost. Ako želite da vaša koža reflektuje svetlost, ona ne sme imati izumrle ćeije ne površini.

Koža može da zrači samo kada se u njoj nalazi dovoljno enzima koji olakšavaju uklanjanje izumrlih ćelija sa površine. Kada je koža suva, produkcija ovih enzima se usporava i ćelije se nagomilavaju na površini. To remeti prelamanje svetlosti i uzrokuje mat izgled.

Puno nauke u priči o lepoti? Da ne dužimo, ovi saveti pomoći će vam da povratite blistavost kože…

Pripremite lice za piling

Veoma je važno da na pravilan način pripremite lice za ovaj postupak. Prvi korak je temeljno čišćenje kože.

Lice ne mora biti potpouno suvo, ali mora biti čisto kada se nanosi piling. Ne smete trljati lice previše energično. Nanesite piling polako, kružnim pokretima, izbegavajući područje oko očiju. Cilj pilinga zapravo je nežno uklanjanje izumrlih ćelija s površine kože, bez bilo kakvih negativnih posledica po njeno zdravlje.

Kako da izaberem najbolji piling?

Izbor adekvatnog pilinga uslovljen je tipom kože. To nipošto ne smete izgubiti iz vida, jer – u suprotnom – posledice bi mogle biti katastrofalne.

Piling za normalnu kožu

Piling na bazi glikolne kiseline najefikasnije je sredstvo iz ove kategorije, jer duboko prodire u kožu. No, budući da on može da izazove blažu iritaciju, pre pilinga, obavezno nanesite na lice hidratantnu kremu. Koristite hidratantne preparate za osetljivu kožu sa ceramidima i ekstraktom zelenog čaja.

Piling za masnu ili kombinovanu kožu

Jednom nedeljno uradite piling preparatom zrnaste strukture. Uz to, svakodnevno koristite sredstvo za čišćenje sa salicilnom kiselinom. Zahvaljujući pilingu, uklonićete izumrle ćelije s površine kože, te tako omogućiti prodor salicilne kiseline i temeljno čišćenje pora. Tako će vam koža biti glatka, a rešićete se i upala.

Piling za suvu, osetljivu ili svetlu kožu

Ako je vaša koža suva, osetljiva ili izuzetno svetla probajte piling na bazi laktične kiseline. Preporučeno je da ga koristite jednom nedeljno. Ova kiselina ima relativno krupne molekule. Zbog toga, ne može da prodre u kožu toliko duboko kao ostale vrste alfahidroksilnih kiselina. To znači da njeno dejstvo nije toliko abrazivno. Nažalost, sva ostala sredstva mogu da isuše vašu kožu, kao i da pospeše osetljivost i crvenilo.

Ako se koža crveni, promenite piling

Bilo koji piling koji uzrokuje iritaciju tokom delovanja na koži, ili crvenilo nakon njegovog uklanjanja, zapravo uklanja zaštitna, hidrirajuća ulja s površine. Tokom duže upotrebe može da izazove iritacije i upalu. Ovo može da dovede do zatvaranja pora, kao i  smeđih fleka i bora. Imajte to na umu!

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life