Pretraži

Ovo morate da znate ukoliko želite da nadogradite kosu!

Life
0
Photo: Pixabay/pride1979

Od modela, do likova u filmovima i serijama, svi već godinama unazad popularizuju dugu kosu. Kada gledamo bilo koji red carpet hair stil, lako možemo da pomislimo kako ne možemo da iskopiramo određeni look, jer nam prosto kosa nije dovoljne dužine.Ekstenzije su, kod poznatih dama, toliko raznolike, da ih jedan dan viđamo s bobom, a već sledeći s kosom do pola leđa.  I ma koliko nam uzbudljivo ovo zvučalo, nadogradnja kose može biti i zastrašujuća. Uz sve to, mnogo je načina da se kosa produži, privremeno ili stalno. Pa ukoliko ste razmišljali o hair ekstenzijama, pre toga potrebno je obratiti pažnju na određene faktore.

Nadogradnja kose i tipovi vlasi

Pre same nadogradnje, važno je da znamo koji tipovi hair ekstenzija postoje. U opticaju je različit izbor, od sintetičke, preko ljudske kose, pa sve do neobrađene kose. Hair stilisti se slažu da je najlakše raspoznati ljudsku i veštačku, sintetičku vlas.

Sintetička kosa

Ovaj odabir je odličan za one dame koje prvi put nadograđuju kosu. Naročito je pogodna za povremenu upotrebu, jer dolazi u paru sa ukosnicama odnosno šnalama. Lako se ugrađuje i jednako lako skida. Ipak, ova kosa je napravljena od plastike i ne može se oblikovati, odnosno stilizovati, piše Lepotaizdravlje.rs.

Ljudska kosa

I u ovom slučaju, važno je obratiti pažnju na kvalitet i izvor te kose (jer nisu svi izvori humani niti higijenski). Najčešće ćete u prodaji naći kosu koja ili nije tretirana (farbana)- remi kosa ili je tretirana vrlo malo. Najveći izvoznik ove kose su Kina i Indija.

Remi kosa je idealna za ekstenzije jer je se svaki pramen posebno bira, pazeći da su kutikule poravnate i neoštećene. Remi kosa je glatka i mekana i može se oblikovati po želji.

Savet je svakako da se, pre nadogradnje, posavetujete sa hair ekspertom koji će odrediti koja ekstenzija najbolje pristaje vašem tipu kose.

Vrste hair ekstenzija

Klip in

U pitanju su klaisčni pramenovi sa šnalicama ili ukosnicama koji su odlična opcija za privremenu dužu i bujniju kosu. Pre nanošenja natapirajte kose svoje kose kako bi se ekstenzije bolje pričvrstile.

Ekstenzije sa trakama

Ova nadogradnja je najčešća i u pitanju je prirodna kosa koja se lepi  na koren naše kose uz pomoć pegle za kosu. Ova nadogradnja može da potraje do osam nedelja, ukoliko kosu pravilno održavamo. Ne koristite balzame jer omekšavaju lepak na traci. Upotrebljavajte šampone bez sulfata i suve šampone.

Keratinske nadogradnje

Ova nadogradnja traje do četiri meseca i deluje najprirodnije, jer je najdiskretnija. Vlasi se stavljaju uz pomoć ultrazvukova koji tope keratin. Proces traje oko dva sata, a na ovaj način, kosa je otporna i na slanu vodu, znoj, vezivanje kose i slično.

Održavanje nadogradnje

Ukoliko imate polutrajnu nadogradnju, kosu pre spavanja uvijte u pletenicu. Ne smete dozvoliti da se valasi mrse.

Nekoliko puta dnevno na kosu nanosite sprej za omekšavanje i sjaj kose. Češljajte se češljevima sa širim zupcima.

Potrudite se da kosu sušite fenom na hladnoj temperaturi.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life