Pretraži

Održana komemoracija u Gruovu čast! Porodica i prijatelji se oprostili od rep legende (FOTO)

Life
0
Photo: IDJTV

U Donjoj sali Doma omladine u Beogradu održana je komemoracija u čast tragičnog preminulog repera Dalibora Andonova Grua, koji je nastradao 9. septembra u 47. godini života tokom vožnje kajta na Dunavu.

——————– Sponsored ——————–

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice, prijatelji, kolege i poštovaoci reperovog rada.

Među prvima je došla reperova supruga Danica sa sinovima, a za njima Marko Janković, nekadašnji član grupe "187", glumac Ivan Ivanov, Leontina, Boban Rajović, Coby, Sergej Ćetković, Andrija Kuzmanović, Bane Lalić MVP, Marko Luis, Viktor Savić, Ana Stanić, Smoke Mardeljano, Marko Bulat, Nenad Knežević Knez, Niggor sa suprugom Suzanom, Marko Đurovski sa ženom Marijom, Edin Škorić, Sale Jovanović, Veljko Kuzmančević i drugi. Na skupu su se prisutnima obratili bivši odbojkaš Edin Škorić i pevač Marko Luis.

 Edin Škorić je prvi održao potresni govor.

–  Brate moj, ovih dana će svi citirati tvoje stihove, a ja brate neću. Sve te stihove smo već proživeli. Brate moj… Naučio si me da svakoga dana mogu da kažem da živim baš dobar život. Brate moj, pored tebe sam naučio šta je osmeh. Brate moj, neko je rekao – bojati se smrti gore je nego umreti, a ti se nisi bojao. Malo ko je imao tu privilegiju u životu i tu hrabrost. Brate moj, ostavio se tri velika bogatstva da sa našom braćom brinem o njima – Vuka, Relju i Danicu. Brate, nije te pobedio ni kajt, ni vetar, ni Dunav. Nisi otišao, ovde si u meni, u nama – rekao je on.

Photo: IDJTV

Photo: IDJTV

Nakon njega se Marko Luis oprostio od slavnog repera.

  • Imao sam 11 kada sam od drugarice dobio broj od Grua, i to je bilo veće nego da sam dobio milion dolara. I svima sam se hvalio. Deset godina kasnije moj prvi nastup… Čuo sam da je Gru rekao "Morao bi Marko da poradi na tehnici disanja, može to bolje". Pitao sam se da li je sujeta… Posle je dolazio na svaki nastup. Na svaku promociju. Imao sam neverovatnu podršku od njega. Na košarci sam ga upoznao, tada sam shvatio da je gigant. Njegova muzika, poruka, filozofija, će živeti večno. I, podsetiće, nas, muzičare, pevače, repere, da budemo iskreni, jer on je bio najiskreniji. I da ne odustanemo od sna. Ja bih da podignem pesnicu za hip-hop, za ljubav, za Grua! – rekao je Marko.
Photo: IDJTV

Photo: IDJTV

Podsetimo, Gru je poginuo 9. septembra oko 15:20 na Dunavu, gde je duvala jaka košava. Vetar ga je vinuo u vazduh dok je pakovao opremu, zbog čega nije imao kontrolu nad kajtom.

Nakon toga su ga njegovi prijatelji izvukli iz vode i pozvali Hitnu pomoć, ali mu nije bilo spasa.

Rezultati obdukcije pokazali su da je Dalibor Andanov Gru nastradao od posledica utapanja. Utapanju u reci Dunav prethodio je prelom kičme na dva mesta, nakon čega je ostao paralizovan, pišu domaći mediji.

Photo: IDJTV

Photo: IDJTV

 

Photo: IDJTV

Photo: IDJTV

 

Photo: IDJTV

Photo: IDJTV

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life