Pretraži

OBRATITE PAŽNJU: Ovo su šest znakova starenja kose

Life
0
Photo: Pixabay

Ako pristupite rešavanju problema na sveobuhvatan način, blagovremeno dijagnostikujete problem i odaberete odgovarajuće proizvode za negu, tada nećete morati da brinete zbog starosti kose.ZNACI STARENJA KOŽE I KOSE:

1. Suvoća

Zbog hormonalnih promena, procesi proizvodnje sebuma i obnavljanja ćelija se usporavaju. Kao rezultat, koža glave počinje da se ljušti, svrbi, a površina joj postaje neravna.

2. Osetljivost

Kako epiderm postaje tanji, a zaštitne funkcije kože slabe, faktori okoline – na primer, ostaci od preparata, agresivno okruženje – mogu izazvati iritaciju, bolne senzacije, jer vlasište vremenom postaje ranjivije.

3. Gubitak elastičnosti

Smanjenje količine hijaluronske kiseline i kolagena koje koža proizvodi, zajedno sa izlaganjem UV zračenju, može dovesti do gubitka elastičnosti vlasišta. Na koži se pojavljuju bore, ona sama postaje manje elastična, što može dovesti do neprijatnih senzacija.

4. Bez sjaja

Zbog nedostatka vitamina, stresa i izloženosti ultraljubičastom svetlu, kosa vremenom postaje bez sjaja i izgleda beživotno.

5. Krhkost

Vremenom kosa postaje poroznija i suva, a struktura dlake je oštećena. Uvojci postaju krhki i tvrdi na dodir.

6. Proređivanje

Folikuli dlake se smanjuju, dok se nivo proteina u strukturi kose smanjuje zbog hormonalnih promena. Kosa gubi volumen i oblik.

Ne paničite i izaberite „prave“ proizvode za negu kose. Svaki proizvod treba da sadrži regenerišuće aktivne elemente:

Hijaluronska kiselina – ima sposobnost zadržavanja vlage, čija je težina 1000 puta veća od njene. Hijaluronska kiselina obavija kosu, vlaži je, a takođe revitalizuje vlasište koje je izgubilo elastičnost.

· Vitamin E – prirodni antioksidans koji neutrališe dejstvo agresivnih spoljnih faktora na kosu i vlasište. Poboljšava cirkulaciju krvi i elastičnost vlasišta i štiti od UV oštećenja, nečistoća i slobodnih radikala.

· Molekul abesina – komponenta sa neverovatnim svojstvima koja se vadi iz morskih dubina. Njegovi molekuli toniraju i bude kosu, dajući joj volumen i elastičnost. Obnavlja i jača kosu oslabljenu procesima starenja.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life