Pretraži

Novak rado posećuje bosanske piramide, evo kako izgleda obilazak Visokog

Life
0
Photo: Instagram/djokernole

Novak Đoković i bosanske piramide u Visokom

Poznato je da su srpskom teniseru Novaku Đokoviću i njegovoj supruzi Jeleni bliska alternativna učenja, da vole jogu i meditaciju, pa me čudi mnogo što je Novak više puta posetio takozvane bosanske piramide, brdo Visočicu kod mesta Visoko u Bosni i Hercegovini.

Zanimljivo je da je Nole, koji može da poseti verovatno bilo koje mesto na planeti, samo protekle godine čak dvaput u nekoliko meseci bio u Visokom, na oko pola sata od Sarajeva.

Novaku je u Visokom domaćin bio Semir Osmanagić, koji je i „otkrio“ bosanske piramide. U maju ove godine Novak je treći put došao u Visoko i tom prilikom je obišao i tunele Ravne, podzemni lavirint za koje je Semir Osmanagić govorio da u njih niko nije kročio 5.000 godina.

Zašto Novaka toliko privlače bosanske piramide?

Nije tajna da je Novak okrenut spiritualnom, te je posetu Visokom video kao priliku da pročisti i telo i duh. U tunelima Ravne provdio je i više sati u posebnim prostorijama namenjenim meditaciji.

To je na njega ostavilo veliki utisak, pa je za Semira Osmanagića nakon jedne posete kazao da je veliki pronalazač i da će otkriće bosanskih piramida tek biti vrlo važno, energetski i duhovno, i za ovo podneblje i za svet.

Tragom Novaka Đokovića išli su i novinari Nove, koji su posetu takozvanom bosanskom čudu u Visokom zabeležili u video-snimku koji možete da pogledate na kraju teksta.

Inače, 2005. godine Semir Osmanagić je navodno otkrio najstarije piramide na Balkanu, ali i na celom svetu. Deo javnosti i državni zvaničnici koji su tada bili na vlasti u Bosni i Hercegovini priklonili su se Osmanagiću, a najveći deo struke, i iz Bosne i iz sveta, ostao je skeptičan.

U svakom slučaju, vest da se Bosni možda nalaze piramide znatno starije od onih u Egiptu, tačnije, stare oko 12.000 godina, brzo se proširila.

I Vlade Divac obišao bosanske piramide

Tako je priča o bosanskim piramidama privukla i košarkaškog asa Vlada Divca, koji je posle Novaka Đokovića takođe posetio Visoko. Zvezdu košarke nekadašnje Jugoslavije i njegovu suprugu Snežanu ugostio je Semir Osmanagić, koji je osnovao Arheološki park Bosanska piramida Sunca. Divca je ceo kompleks oduševio, pa je kazao kako je to nešto veliko za ceo svet. Izrazio je nadu da će ljudi iz celog sveta poželeti da posete Visoko. Kazao je i kako je razmenio iskustva sa Novakom o bosanskim piramidama i obećao da će se vratiti ponovo. Inače, Vlade Divac je prilikom posete Visokom postao svetski ambasador nalazišta na brdu Visočica.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life