Blogerka Jelena Šokac, čiji je moto da sve što volimo može da se spremi sa daleko manje ugljenih hidrata i masti u odnosu na standardne verzije, a da i dalje jelo ostane dobar izvor makronutrijenata, svojim receptima pokazuje da se sve može spremiti na zdrav i nutritivno vredan način, a ovo je njen recept za niskokalorične proteinske mafine koji se spremaju brzo i lakše nego ikad:
Sastojci:
1 jaje
1 belance
20 g palente
malo prašaka za pecivo
30g grčkog jogurta
40 g suve pečenice
so po ukusu
malo mirođije
Priprema:
Stavite u posudu celo jaje i belance, dodajte palentu, pa dobro umutite viljuškom. U tu smesu dodajte prašak za pecivo, grčki jogurt, iseckanu pečenicu, so i mirođiju, izmešajte i sipajte u korpice koje ste postavili u silikonske kalupe.
Stavite mafine u rernu zagrejanu na 200 stepeni, pa smanjite na 190 i pecite 5 minuta.
Zatim vratite na 200 stepeni i pecite još 5 minuta. Za to vreme možete da spremite salatu, ja sam uvek za grčki caciki.
Prave se za 13 minuta, bogati su proteinima i cela smesa ima svega oko 180 kcal.
Comments (0)
There are no comments. Be the first and leave a comment.