Pretraži

NEMOJ ZABORAVITI OVAJ VAŽAN KORAK: Neka fen bude nezaobilazan deo tvoje rutine

Life
0
Photo: Flickr/sara saeidi

Međutim, kozmetičarka i veliki stručnjak kada se radi o kosi, Ebi Jang, rekla je da nije prava odluka da se kosa u potpunosti osuši bez upotrebe fena.Ona je za TikTok snimila video u kome tvrdi da prirodno sušenje kose nije toliko zdravo koliko se misli i da posledice po dlaku mogu biti puno gore od onih koje nastaju korišćenjem fena.

Nikada više nećeš sušiti kosu bez fena nakon što ti ovo kažem – rekla je i otkrila da je proučila istraživanje koje je objavljeno 1981. Napomenula je i da je ova naučna studija predstavljena na godišnjem sastanku Američkog društva hemičara za ulja.

U tom dnevniku sam pronašla jednu od najneverovatnijih rečenica o kosi koju sam ikada pročitala. Piše da kosa prirodno osušena gubi svoj volumen ili masnoću sporije nego ona osušena fenom. Dakle, ako ste se ikada zapitali zašto vam se čini da vam se kosa ne masti toliko kad je sušite fenom nego kad je sušite prirodno ovo je razlog zašto – objašnjava.

Ebi kaže da kada pustite kosu da se prirodno osuši, volumen se gubi sporije, zbog čega kosa brže izgleda masno i prljavo. Zato je predložila da 80 posto svoje kose osušite prirodno, a fen za kosu koristite samo za koren, tako i ona radi.

@abbeyyung #hairloss #hairlosssolutions #hairgrowth #hairgrowthtips ♬ original sound – Abbey Yung

Mnogi njeni pratioci su se u komentarima složili sa ovom tvrdnjom i naveli da su i oni primetili razliku u brzini mašćenja kose kada je suše prirodno u odnosu na to kada koriste fen.
 

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life