Pretraži

NE DAJTE SE PREVARITI: Ovo su četiri najčešće zablude o gojenju

Life
0
Pixabay

Gotovo da i ne postoji žena koja barem jednom u životu nije pokušala da drži dijetu ili je barem poslušala neki od hiljadu saveta prijateljica ili njenih „nutricionista“. Kako se snaći u moru informacija? U nastavku vam otkrivamo najšećšće zablude, piše Lepotaizdravlje.rs.

Najčešći mitovi o gojenju:

Jedite na svaka tri sata da ne biste usporili metabolizam

Ako nekoliko sati osećate glad ne znači da izgladnjujete telo jer za to bi vam trebalo puna tri dana s minimalnim unosom hrane. Isto tako, želite li da održite normalan nivo šećera u krvi ne morate jesti svakih nekoliko sati. Zato ako osetite glad i posegnete za nekom energetskom čokoladicom ili sličnim slatkim zadovoljstvom, to ne znači da ćete se zbog toga udebljati.

Photo: Pixabay.com

Photo: Pixabay.com

 

Ne jedite kasno jer ćete se ugojiti

Konzumiranje hrane nakon 20 časova ništa jače neće uticati na nakupljanje kilograma od istog obroka kada bi ga pojeli ranije te večeri. Istraživanja su pokazala da je mnogo važnije koliko ste kalorija uneli u organizam, a ne u koje vreme.

Kofein je loš za vaše zdravlje

Pića koja sadrže kofein, poput kafe, neće dovesti do dehidratacije, ona nisu loša za vaše srce i ne uzrokuju moždani udar. Zapravo, kofein ima mnogo korisnih svojstava za vaše telo. On stimuliše moždane aktivnosti, a istraživanja su pokazala da kofein delimično štiti od Parkinsonove i Alchajmerove bolesti. Međutim, kao i u svemu ostalom, treba biti umeren.Pileće meso je najzdravije

Još jedna neistina. Pravi komad goveđeg ili svinjskog mesa može biti jednako lagan kao i komad pilećih prsa bez kožice. Čisto crveno meso sadrži dvostruko više cinka, gvožđa i vitamina B12 nego ćuretina ili piletina.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life