Pretraži

NADOGRADNJA TREPAVICA: Ovo su sve prednosti i mane

Life
0
Photo: Pixabay.com

Ušteda vremena

Klijenti kažu da se njihova jutarnja rutina lepote smanjuje za 20-30 minuta, jer ekstenzije trepavica omogućavaju da izbegnete nepotrebne manipulacije: uvijanje, nanošenje maskare, a ponekad i šminkanje, jer oči ionako postaju sjajnije. Teško je jamčiti da vam šminka neće biti potrebna, ali ekstenzije trepavica će definitivno dodati prezentativnost celokupnom izgledu (čak i ako ste spavali samo 3 sata) i umanjiće tamne krugove ispod očiju.

Individualni pristup

Pre procedure, potrebno je da razgovarate sa specijalistom o tome kakve trepavice želite da vidite, kao i da identifikujete glavne probleme sa vašim prirodnim trepavicama ─ objasnite razlog zašto ste se prijavili za ekstenzije. Da li želite dužinu? Volumen? Gustinu? Ili ste se odlučili na proceduru zbog posebnog događaja? Na šta je važno obratiti pažnju – na oblik ili na boju očiju? Nakon što odgovorite na ova pitanja, specijalista će vam pomoći da izaberete idealnu dužinu i zapreminu koji će zadovoljiti vaše potrebe. Produžetak je individualna procedura, sve treba prilagoditi konkretnoj osobi.Nadogradnja trepavica- Manje mejkapa

Lep bonus – ekstenzija potpuno isključuje mrlje, grudvice na trepavicama i ostatke maskare oko očiju. Bez obzira koliko vam je bio težak dan ili noć, uvek ćete se probuditi izgledajući sjajno. Mnoge korisnice trepavica kažu da primećuju smanjenje bora i finih linija oko očiju jer više ne uklanjaju šminku, što znači manje istezanja na nežnoj koži očnih kapaka. Ko bi rekao da ekstenzije trepavica imaju efekat protiv starenja?! Ako se često vraćate kući posle ponoći, sanjate da brže legnete u krevet, a istovremeno sa užasom razmišljate da svakako morate da skinete šminku, onda će vam ekstenzije definitivno olakšati život.

Novac

Kao i kod svakog kozmetičkog tretmana, bilo da se radi o redovnom manikiru ili bojenju kose, izvesna količina novca se redovno troši na održavanje. Prilikom nadogradnje trepavica, cena vaše prve posete zavisi od vrste trepavica koje izaberete i od toga ko izvodi proceduru (stilista, vrhunski stilista), ali u proseku procedura košta oko 2.500 dinara. Preporučljivo je izvršiti korekciju otprilike svake dve do tri nedelje, a za to ćete takođe morati da platite. Nadogradnja kose je velika finansijska odluka i toga morate biti svesni.

Nadogradnja trepavica- posebna pažnja

Trebalo bi da budete spremni da idete u salon svake dve do tri nedelje, ali ćete ujutru provoditi manje vremena. Takođe morate zapamtiti da postoje posebna pravila za negu nakon ekstenzija trepavica koja morate da poštujete kako biste osigurali zdravlje vaših prirodnih trepavica i očiju uopšte.

Prvo, ne možete koristiti sredstva za uklanjanje šminke na bazi ulja ─ to će oslabiti lepak i izazvati kraći vek trajanja nadogradnje. Drugo, preporučuje se da svakodnevno čistite i češljate nove trepavice specijalnom četkicom (svečano će vam je uručiti specijalista) i istovremeno da nanosite serum za negu trepavica. Posebne nežne formule za svakodnevnu upotrebu pomažu da se stimuliše rast folikula dlake, jačajući ih i hidrirajući. Serum hrani kratke, tanke i lomljive trepavice, a takođe sprečava njihovo lepljenje.

Ograničenja u gestovima (i položaju)

Još jedna važna tačka: trebalo bi da se naviknete na činjenicu da nakon postupka nadogradnje neće biti moguće trljati oči. Dakle, ako ste alergični ili zaista ne možete da se oslobodite te navike, verovatno je najbolje da idete drugim putem da biste postigli potpuno uokvirivanje očiju. Takođe ćete morati da naučite da spavate na leđima ako ste ranije izbegavali ovaj položaj: lice u jastuku ili na boku često dovodi do nabora i zapetljanja trepavica.

Na kraju, imajte na umu da kada dođe vreme da uklonite ekstenzije trepavica, moraćete da se vratite u salon. Samo specijalista to može učiniti bez štete po prirodne trepavice, tako da, ako niste 100% sigurni ne pokušavajte sami da ih uklanjate.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life