Pretraži

NA PRIRODAN NAČIN: Evo kako da uz pomoć voća izbelite zube

Life
0
Photo: Pixabay.com

Ako imate mrlje na zubima ili niste zadovoljni njihovom nijansom, treba da pripazite na namirnice koje najčešće kvare boju zuba, piše Lepaisrećna.rs.

To su, pre svega, čaj i kafa, ali i voće poput kupina i borovnica, kao i sokovi koji mogu da ostave fleke. Takođe, svi koji uzimaju preparate gvožđa zbog anemije, znaju da oni mogu da dovedu do tamnjenja zuba.

Photo: Pixabay/Pezibear

Photo: Pixabay/Pezibear

 

Zato budite oprezni pa, prilikom konzumacije napitaka koji "farbaju" zube, koristite kad god možete slamčice, a vredi i da ih što pre operete. Zubari kažu da treba biti rigorozan pri pranju, a ako niste sigurni u broj poteza četkicom, koristite električnu ili soničnu. Od prirodnih sredstava za beljenje zuba, stručnjaci naročito ističu jagode.

  • Jagode sadrže specifičan sastojak – jabučnu kiselinu koja izbeljuje zube – objašnjava dr Hana Kinsela za San i dodaje:

  • To ne znači da njima treba da trljate zube ili da ih držite dugo pritisnutu na gleđ, već samo da ih jedete kad god vam se za to ukaže prilika, dakle, pre svega – u sezoni.



Prema njenim rečima, i jabuka je odlična za zube, a treba je jesti sa korom, jer baš njeni sitni delovi deluju kao čistač. Inače, jabučne kiseline ima i u trešnjama, grožđu i lubenicama.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life