Pretraži

LOŠ SASTAV KARMINA: Izbegavajte ova 4 sastojka u ruževima za usne

Life
0
Photo: Pixabay/vincemarielconlu

Karmini su oduvek bile ženski alat da naglasimo usne i istaknemo jedninstvenu ženstvenu energiju lepote. Zbog toga mnogo vremena provedemo birajući karmine po njihovoj boji i teksturi, ali zaboravljamo da pogledamo njihov sastav.Međutim, neki sastojci mogu da postignu kontraefekat onoga što zaista želimo. Ovo bi trebala da postane navika svake od nas. Evo koji sastojci su problematični u ruževima za usne.

Čvrsti parafini

Sa jedne strane, čvrsti parafin je supstanca koja je strana našem telu, pa ga koža usana ne upija već se stvara poseban sloj. Međutim, ukoliko popijete vodu ili poljubite muškarca dok imate ovakav ruž na usnama, onda naftni derivat ulazi u telo. Čvrsti parafini su netoksični i hipoalergeni, ali zbog guste mase začepljuje pore. U ovom slučaju, postojaće osećaj stalne suvoće i želja da se osveže usne novim slojem.

Fentol i mentol

Ovi sastojci su još jedan opasan par za usne. Ove komponente vlaže usne, ali oni snažno utiču na sluzokožu, pa postoji povećan rizik od iritacije i povećane osetljivosti usana. Ove posledice ćete posebno osetiti po hladnom vremenu. Ovo će dovoditi do pucanja usna i prouzrokovaće peckanje, piše Lepotaizdravlje.rs.

Cinamati

Karmini sa mirisom ruže ili vašeg omiljenog parfema su sjajni za vaše čulo mirisa, ali ne i za vaše usne. Međutim, glavna funkcija karmina svakako nije njihov miris, a osim toga, ovakvi ruževi mogu da prouzrokuju jake alergije.

Dakle, lep dizajn i boja karmina, nisu uvek garancija dobrog sastava kozmetike. Zbog toga je veoma važno da obratite pažnju na sastojke u ruževima. Preporučljivo je da birate prirodne voskove i organska ulja kako biste dobili željeni efekat. Odaberite pravi karmin i osvajajte muška srca.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life