Pretraži

Konačno otkriveno da li testenina goji ili ne!

Life
0
Photo: Pixabay/RitaE

Istraživači su pregledali podatke iz 29 studija sa ukupno 2.500 učesnika. Neki od volontera su sledili dijetu sa niskim glikemijskim indeksom, dok im je bilo dozvoljeno da u ishranu uključe i testeninu.



Drugi učesnici su mogli da dozvole bilo koju drugu hranu sa ugljenim hidratima koja ima visok glikemijski indeks. Posle tri meseca, naučnici su sproveli kontrolno merenje: oni koji nisu zaboravili na testeninu, u proseku su izgubili pola kilograma!

Razbijamo najučestaliji mit

Ipak, upozoravaju nutricionisti, treba biti umeren u svemu! Testenina nije opasna za figuru, ako se ne zloupotrebljava (učesnici studije su jeli u proseku 3 porcije nedeljno,  u količini oko pola šolje kuvane testenine po porciji). Pored toga, testenina se ne može kombinovati sa puterom, sirom, kotletima, hlebom. Bolje ga je poslužiti uz povrće ili uz lagani sos na bazi prirodnog jogurta, limunovog soka, začina i bilja.

Još jedna važna stavka – pokušajte da malo skuvate testeninu. Kada je testenina „al dente“. tada se ugljeni hidrati iz njih sporije apsorbuju, a samim tim smo duže siti, piše Lepotaizdravlje.rs.

Pronalaženje „prave“ testenine je lako. Birajte testeninu na čijoj etiketi stoji „grupa A, 1. klasa, od durum pšenice“. Još bolje, ako na paketu piše: testenina od celog zrna i integralnog brašna.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life