Pretraži

Koje su 4 najveće greške koje možeš da napraviš ako koristiš retinol?

Life
0
devojka, horoskop, lifestyle, astro, lepota, nega
Foto: Oleg Fedotov / Alamy / Alamy / Profimedia

U današnje vreme na društvenim mrežama možeš pronaći brojne savete o nezi kože i preporuke seruma. Međutim različiti tipovi kože zahtevaju i različitu negu.Jedan od proizvoda koji je osvojio mnoge devojke je retinol. On može biti tvoj idealni saveznik ukoliko patiš od fleka od sunca ili ožiljaka od akni, takođe smanjiće pojavu mitisera i sitnih belih bubuljica sa kojima svi ponekad mučimo muku. Uz sve ovo, smanjiće vidljivost linija i borica na licu. Sve ovo, čini ga odličnim proizvodom, ali pre nego što počneš sa njegovom upotrebom, dobro se informiši o tome kada i kako ga je najbolje koristiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mona (@thelittlechikk)

 

Skupili smo savete stručnjaka i napravili spisak 4 greške koje se najčešće događaju pri njegovom korišćenju.

Greška 1: Stavljaš ga na mokru kožu

Kada nam je koža mokra onda bolje i više upija proizvode koje stavljaš na nju. To je generalno dobra stvar ukoliko nanosiš proizvode za hidrataciju, kao na primer hidratantnu kremu za lice, ali kada se radi o retinolu, ovo nije preporučljivo. Nemoj ga stavljati na mokru ili vlažnu kožu, već na potpuno suvu. Retinol ima jake sastojke koji mogu izazvati iritaciju i previše isušiti kožu ukoliko je ona mokra. Nakon pranja lica sačekaj par minuta da se ono u potpunosti osuši i onda stavi serum.

Greška 2: Koristiš ga ujutru

Retinol i sunčeva svetlost nisu prijatelji. Svetlost može uticati na njega i efekat koji želiš da postigneš pa može doći do iritacije i ljušćenja kože. Uvrsti ga u svoju večernju rutinu i dobićeš prave rezultate.

Greška 3: Koristiš ga u kombinaciji sa drugim kiselina (AHA, BHA, vitamin C)

Različiti vitamini, serumi i kiseline za lice ne reaguju dobro kada se mešaju međusobno. Svaki put pre početka korišćenja novog proizvoda, proveri da li odgovara ostalima koje već koristiš. Kada retinol koristiš u kombinaciji sa kiselina poput AHA, BHA ili vitaminom C oni će ti zajedno izazvati moguće iritacije i isušivanje kože.

Greška 4: Koristiš preveliku količinu

Nijedan od proizvoda za negu lica ne treba stavljati u prevelikim količinima, pa ni retinol. Što se njega tiče moraš da znaš da je za njega dosta vrlo malo, praktično veličina zrna graška. Sve više od toga je previše za tvoju kožu, pogotovo kada tek počneš sa korišćenjem.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life