Pretraži

KOJA NAJVIŠE ODGOVARA VAŠEM TIPU KOŽE? BB, CC ili DD tonirana krema, izaberite pažljivo

Life
0
Photo: Pixabay/JerzyGorecki

Ove kreme su jako lagane na koži, a često imaju i brojne sastojke koji će pomoći održavanju svežeg izgleda vašeg lica. One doprinose hidrataciji, pokrivaju sitne nepravilnosti i ujednačuju ten.Ukoliko se odlučite na kupovinu ovog proizvoda, primetićete da postoje tri vrste toniranih krema – BB, CC i DD. Iako imaju istu upotrebu, one se dosta razliku zato ćemo ti otkriti koja za šta služi, kako bi mogla da izabereš pravu opciju za tvoju kožu.

1. BB krema: beauty balm ili balzam lepote

BB kreme su prvo osvojile azijsko tržište, a pre skoro dve godine su počele da uživaju veliku popularnost u Americi. BB kreme važe za poboljšanu verziju tonirane kreme zbog njihove mnogo laganije teksture i prirodnijeg izgleda. Ona će ti pokriti sitne nedostatke i može delovati kao podloga, odnosno prajmer, hidriraće tvoju kožu, ujednačiti ten i zaštiti tvoje lice od štetnih sunčevih zraka. Nakon što očistiš lice, nanesi hidrantnu kremu, a potom i BB kremu na celo lice i kapke. Pored toga što se može nositi bez ikakve nadogradnje na koži, uvek je možeš pomešati sa tvojim omiljenim tečnim puderom. Od svih toniranih krema, BB najslabije pokriva nepravilnosti na koži i pravi su izbor za devojke.

2. CC krema: color correcting ili korekcija boja

Razlika između BB i CC kreme je neznatna. Na CC kremama je obično naglašeno da ujednačava boji i ovaj proizvod je namenjen za ublažavanje crvenila ili diskoloracije, tako da će ova krema bolje prikriti nedostatke u odnosu na BB. Može se koristiti sama ili kao prajmer pre tečnog pudera.

3. DD krema: daily defense ili dnevna odbrana

DD krema se skoro pojavila na tržištu kozmetike, a predstavlja unapređenu verziju i mešavinu BB i CC kreme, odnosno ona poseduje sve prednosti i jedne i druge, s tim što ima jači anti-age efekat pa se preporujučuje starijim damama. To najviše dolazi do izražaja kroz redovnu upotrebu. DD krema smanjuje pore, umanjuje pojavu boja i pruža svež, ujednačen ten. Ukoliko ne želiš veću pokrivnu moć može se koristiti zasebno ili kao prajmer.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life