Pretraži

KAKO DA VAM PARFEM TRAJE SATIMA? Sedam trikova uz pomoć kojih ćete mirisati neodoljivo

Life
0
Photo: pixabay.com

Da vam miris parfema ne bi trajao kraće nego što je predviđeno, posebno u toplim letnjim mesecima, primenite neke od ovih tehnika i sveži miris će vas pratiti duže nego što ste navikli.Dužina trajanja parfema na vašoj koži ne zavisi samo od kvaliteta tog istog parfema. Da bi vaš miris trajao što duže, morate se pobrinuti da se parfem što bolje poveže s vašom kožom. Da bi se to desilo, morate da sledite što više uputstava koje ćemo navesti u nastavku.

Nanesite parfem odmah posle tuširanje

Parfem će trajati najduže ako se nanese odmah nakon tuširanja, dok su vam pore još uvek otvorene, a telo čisto. Obavezno se osušite pre nanošenja parfema!

Hidrirajte kožu pre parfema

Parfem nikako ne bi smeo da se nanosi na suvu kožu. Suva koža apsorbuje određene mirise iz spoljašne sredine, pa čini vaš parfem slabijim. Prvo nanesite na kožu losion ili mleko za telo neutralnog mirisa i sačekajte da ga koža upije. Potom nanesite parfem. Losion će pomoći da se parfem bolje veže za kožu.

Prvo parfem onda oblačenje

Miris treba naneti pre nego što obučete odeću. Parfem najbolje miriše i traje najduže kada se stopi sa prirodnim uljima na vašem telu. Ne želite da bilo koja tkanina ili odeća ometaju ovaj postupak, zato nanesite svoj parfem direktno na kožu.

Parfem nanesite na pulsne tačke 

Miris reaguje na toplotu, pa nanošenje parfema na delove vašeg tela koji su topliji pomaže oslobađanju mirisa. Tako će se miris „rasuti“ po celom telu i postati intenzivniji. Pulsne tačke nalaze se iza uha, na dnu grla, na zglobovima ruku, unutar lakta, na grudima i iza kolena.

Trik sa vazelinom

Ako znate da će te neko vreme biti van kuće i želite da izvučete maksimum iz svog parfema, utrljajte malu količinu vazelina na pulsne tačke pre nanošenja. Vazelin je okluziv, što znači da povećava nivo vlage u koži i dodatno je hidrira. Mala količina vazelina će biti dovoljna da vaš miris traje još duže!

Ne trljajte zglobove

Mnogi imaju naviku da nanesu parfem na zglob jedne ruke, a zatim da protrljaju zglobove jedan o drugi. Na ovaj način se razgrađuju hemikalije i gornje note se rastvaraju brže nego što bi inače, te miris brže izlapi. Ako želite da vaš parfem miriše duže, jednostavno ga nanesite na kožu i ostavite da se osuši.

Čuvajte svoj parfem na hladnom, tamnom mestu

Topla i vlažna mesta ubijaju mirisne molekule vašeg parfema, pa ako vam je stalo do njegove dugovečnosti, čuvajte ga u suvim i hladnim delovima vašeg stana. Nikako parfem ne držite u kupatilu, jer je ono puno vlage. Čuvajte ga u fioci, daleko od direktne sunčeve svetlosti i u originalnoj kutiji za najbolje rezultate.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life