Da vam miris parfema ne bi trajao kraće nego što je predviđeno, posebno u toplim letnjim mesecima, primenite neke od ovih tehnika i sveži miris će vas pratiti duže nego što ste navikli.
Dužina trajanja parfema na vašoj koži ne zavisi samo od kvaliteta tog istog parfema. Da bi vaš miris trajao što duže, morate se pobrinuti da se parfem što bolje poveže s vašom kožom. Da bi se to desilo, morate da sledite što više uputstava koje ćemo navesti u nastavku.
Nanesite parfem odmah posle tuširanje
Parfem će trajati najduže ako se nanese odmah nakon tuširanja, dok su vam pore još uvek otvorene, a telo čisto. Obavezno se osušite pre nanošenja parfema!
Hidrirajte kožu pre parfema
Parfem nikako ne bi smeo da se nanosi na suvu kožu. Suva koža apsorbuje određene mirise iz spoljašne sredine, pa čini vaš parfem slabijim. Prvo nanesite na kožu losion ili mleko za telo neutralnog mirisa i sačekajte da ga koža upije. Potom nanesite parfem. Losion će pomoći da se parfem bolje veže za kožu.
Prvo parfem onda oblačenje
Miris treba naneti pre nego što obučete odeću. Parfem najbolje miriše i traje najduže kada se stopi sa prirodnim uljima na vašem telu. Ne želite da bilo koja tkanina ili odeća ometaju ovaj postupak, zato nanesite svoj parfem direktno na kožu.
Parfem nanesite na pulsne tačke
Trik sa vazelinom
Ako znate da će te neko vreme biti van kuće i želite da izvučete maksimum iz svog parfema, utrljajte malu količinu vazelina na pulsne tačke pre nanošenja. Vazelin je okluziv, što znači da povećava nivo vlage u koži i dodatno je hidrira. Mala količina vazelina će biti dovoljna da vaš miris traje još duže!
Ne trljajte zglobove
Mnogi imaju naviku da nanesu parfem na zglob jedne ruke, a zatim da protrljaju zglobove jedan o drugi. Na ovaj način se razgrađuju hemikalije i gornje note se rastvaraju brže nego što bi inače, te miris brže izlapi. Ako želite da vaš parfem miriše duže, jednostavno ga nanesite na kožu i ostavite da se osuši.
Čuvajte svoj parfem na hladnom, tamnom mestu
Komentari (0)
Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.