Pretraži

KAKO DA SAMI NAPRAVITE USKRŠNJE DRVO: 6 sjajnih predloga koja ne traže previše truda

Life
0
uređenje doma, uskrs, jaja
Foto: Kantaruk Agnieszka / BE&W / Profimedia

Uskršnje drvo postalo popularno u poslednjih nekoliko godina i savršen je dodatak dekoraciji stola za ovaj praznik. Ako želite da napravite svoje uskršnje drvo, moraćete da nabavite male grane u šumi ili da jednostavno kupite grančice u cvećari. Drvo možete ukrasiti po želji, bilo ukrasima za uskršnja jaja ili nekim dizajnom sa zečevima. Možete i da stavite male svetiljke oko grančica kako biste napravili pravu uskršnju atmosferu.

Pravljenje uskršnjeg drveta ne zahteva mnogo vremena i neće vam isprazniti novčanik, a možete ga napraviti po vašem ukusu.

 

Evo nekoliko naših predloga:

Oslikano uskršnje drvo

Da biste dobili klasično i jednostavno uskršnje drvo, potrebno je da samo okačite na grančice ofarbana drvena jaja (možete ih ofarbati sprejom ili akrilnom bojom) koristeći traku. S obzirom da su drvena jaja teža od papirnih, gledajte da nabavite malo deblje grane koje možete staviti u neku veću kutiju ili korpu, koju ste prethodno napunili kamenjem.

Rustično uskršnje drvo

Za ovo drvo jednostavno uzmite neke grane iz dvorišta i stavite ih u staklenu vazu. Zatim okačite jaja koja su napravljena od drveta ili papira, ali obavezno neka budu u bež ili braon bojama. Ako želite da dobijete pravi rustični izgled, ne stavljajte ništa na grančice, neka budu potpuno ogoljene.

 

Foto: Agnes Kantaruk / Alamy / Alamy / Profimedia

Foto: Agnes Kantaruk / Alamy / Alamy / Profimedia

 

 

Cvetno uskršnje drvo

Ako ste ljubitelj prelepog cveća koje cveta u proleće, svideće vam se ova ideja. Dovoljno je da uzmete cveće po izboru i obmotate oko svake grančice. Možete i napraviti venčiće pa ih trakom zakačiti za grane. Jedina mana ovog drveta je što će se cveće brzo osušiti pa zbog toga razmotrite opciju da kupite veštačko kako bi vam duže trajalo.

Zrnasto uskršnje drvo

Ovo drvo je neverovatno simpatično jer ima mala zrna kukuruza na granama. Ofarbajte zrna u željenu boju i zalepite super lepkom za grane. Sami izaberite po svom ukusu koliko zrna želite…Možete na svaku granu zalepiti zrna u određenoj boji kako bi bilo zanimljivije.

Jestivo uskršnje drvo

Ako želite da ponovo koristite svoje uskršnje drvo sledeće godine, napravite prelepe ukrase u obliku jaja od slanog testa koji se mogu čuvati i koristiti iz godine u godinu. Ofarbajte ih u različite boje I dobili ste jedno malo šareno uskršnje drvo. Samo povedite računa da vam neko ne pojede ukrase!

Seosko uskršnje drvo

Transformišite novogodišnju jelku u uskršnje drvo. Samo ga ukrasite detaljima koji vas asociraju na Uskrs – možete okačiti papirna jaja, kao što kačite novogodišnje ukrase ili napraviti od papire male zečeve. Takođe, ne zaboravite da stavite i poklone za najmlađe ispod drveta.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life