Pretraži

Evo zašto je važno da čistite četku za kosu

Life
0
Photo: Pixabay/eminens

A u stvari, jako je važno da koristite čistu četku za kosu. Zašto? Svaki put kada je provučete kroz kosu, vaša četka se ponaša kao sunđer: ona pokupi sve proizvode za negu, nečistoće i ulje iz vaše kose.Zašto je važno?

Da, četka za kosu uopšte nije čista kao što izgleda i nije dovoljno da sa nje samo uklonite sakupljene vlasi. Jer, svaki put kada na čistoj koisi upotrebite neočišćenu četku za kosu, vi vraćate na sebe svu onu prljavštinu i bakterije koje ste mislili da ste sprali. U suštini poništavate sve ono dobro što ste učinili za svoju kosu.

Dakle, ako ste rešile da promenite svoje navike evo vodiča za brzo, lako i efikasno pranje četke…

Vodič za pravilno čišćenje četke

Korak 1: Uklonite nakupljenu kosu

Nećemo vas pitati da li vaša četka za kosu izgleda poput male perike. Ali, nećemo vam ni poklazati naše četke iz istog razloga. Zato, korak br 1: uklanjanje nakupljenih vlasi. Uklanjanje rukom neće biti dovoljno već ćete morati da koristite pincetu. Sve zamršene delove isecite makazicama.

Korak 2: Potopite, protresite i izribajte

Kada se dlake uklone, vreme je za pranje. Napunite posudu toplom vodom i dodajte malo šampona (nekoliko kapi je dovoljno). Kada dobijete gustu penu, dodajte sodu bikarbonu i u smesu potopite četku. Ako je četka za kosu plastična neka ostane u vodi 5 minuta. Ako koristite drvenu četku smete da potopite sa deo za češljanje. Nakon nekoliko minuta protresite četku da spadnu svi slojevi nečistoća. Ponavljajte proces dok ne očistite četku. Za posebno uporne naslage lek je stara četkica za zube.

Korak 3: Isperite i osušite

Isperite preostale ostatke sapuna pod mlazom hladne vode ako je četka plastična. Drvena četka zahteva pažljiviji pristup jer joj ne smete pokvasiti delove od drveta. Ostavite četku da se osuši, prednjim delom ka peškiru.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life