Pretraži

Evo koje sve benefiti donosi kombinacija zelenog čaja i meda

Life
0
Photo: Pixabay/JillWellington

Zeleni čaj se pije širom sveta, a on se pokazao delotvornim kod umanjenja rizika od brojnih hroničnih bolesti.  Mnogi od nas u ovaj čaj dodaju med, ne bi li smanjili gorčinu. A pritome nismo ni znali da činimo čuda za naš organizam.

Pre nego što se pozabavimo svim benefitima ove kombinacije, važno je napomenuti nekoliko stavki. Zelen čaj dolazi u dve varijante – sa kofeinom i bez. Birajte onaj koji više odgovara vašim potrebama i celokupnom zdravlju.Ne konzumirajte zeleni čaj pred spavanje, upravo zbog količine kofeina. Isto tako, prilikom dodavanja meda, ne preterujte. Jedna kafena kašika je sasvim dovoljna. Birajte organski sirovi med.

Simptomi prehlade i gripa

Topao zeleni čaj s medom umanjuje simptome upale grla, smanjuje simptome gripa i jača imuni sistem. U ovom slučaju, preporučuju se tri šoljice čaja s medom dnevno, piše Lepotaizdravlje.rs.

Photo: Pixabay/ExplorerBob

Photo: Pixabay/ExplorerBob

 

Zdravlje zuba

Zaslađivači štete zubima, ali ovaj napitak umanjuje rizik od bolesti zuba. Naime, spoj zelenog čaja i meda smanjuje broj štetnih bakterija koje uzrokuju plak i karijes.

Dijabetes

Šolja zelenog čaja s medom može biti od koristi osobama koje pate od dijabetesa. Naime, istraživanja su pokazala da zeleni čaj poboljšava osetljivost na insulin, a med je svakako najbolja opcija za ljude koji imaju dijabetes, kada su zaslađivači u pitanju.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life