Pretraži

Evo kako da vam isfenirana frizura traje što duže

Life
0
Photo: Pixabay/Jo_Johnston

 Zato, prikupili smo najbolje savete kako da isfenirana frizura traje što duže.Kako da isfenirana frizura traje što duže: 7 top saveta

1 – usavršite tehniku

Počnite sa zaista dobrim pranjem, najbolji je šampon za duboko pranje. Nakon što ste adekvatno očistili i kondicionirali svoju kosu,  visokokvalitetni regenerator koji se ne ispira prosto je neophodan. Pošto je sledeći korak rad sa vrelim vazduhom nije loše da upotrebite i sredstvo za zaštitu kose od toplote.
Sada svoju mokru i pripremljenu kosu podelite na osam delova. Ključ uspešnog feniranja je rad u malim zonama i sa velikom okruglom četkom. I nemojte počinjati od potiljka: prednji deo kose je prvo što ljudi vide uz vaše lice i želite njih da stilizujete još dok je kosa mokra.

2 – Koristite suvi šampon, ali ne preterujte

Ako ste neko kome se kosa brzo masni, bilo bi dobro da lagano nanesete suvi šampon pre nego što praljanje kose postane očigledno. Ovo će apsorbovati neželjenu vlagu i nečistoće. Samo zapamtite: Manje je više. Nema potrebe da prekrivate sveže isfeniranu kosu suvim šamponom.

Najbolji sistem stavljanja suvog šampona je da raščešljate kosu i nanesete šampon direktno na koren. Prstima utrljajte, a potom raščešljajte četkom, piše Lepotaizdravlje.rs.

3 – Koristite svilenu jastučnicu

Ako nemate poverenja u sebe da se nećete valjati u snu, spavanje na svilenoj jastučnici pomoći će da vaša frizura duže traje. To je zato što ultra glatka završna obrada jastučnice neće izazvati mršenje  kose, tako da ćete moći da zadržite glatkoću i sjaj.

4 – Probajte sprej za restilizaciju

Nakon fantastičnog feniranja, možda ćete se plašiti da nanesete bilo koje sredstvo na kosu. Razumemo vas. Ali, ako imate šiške, ili ste stepenasto ošišani, sprej za restilizaciju nije loše rešenje. Ovi sprejevi su dizajnirani da neguju i ožive kosu.

5 – Spavajte sa podignutom kosom preko jastuka

Da vam isfenirana frizura što duže traje, nemojte dozvoliti da kosa ostane zarobljena ispod vaših ramena i vrata. Spavajte sa kosom podignutom preko jastuka.

6 – Spavajte sa konjskim repom

Nemate vremena da kupite novu svilenu jastučnicu? Ili vam se možda ne sviđa taj osećaj? Šta god da je slučaj, druga opcija jeste da uvučete kosu u najviši mogući rep i da je nežno vežete pri korenu (po mogućnosti svilenom kravatom za kosu ili drugom opcijom koja se ne uvija) ​.

7 – Izbegavajte da dodirujete kosu što je više moguće

Na kraju, ali ne i najmanje važno – i, iskreno, to bi verovatno trebalo pomenuti pre nego što uopšte izađete iz salona – ne dirajte kosu. Ruke su vam prekrivene prljavštinom, bakterijama i prirodnim uljima koja mogu brzo kvare frizuru.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life