Pretraži

Evo kako da tretirate suvu kožu na laktovima

Life
0
Photo: Pixabay/Filmbetrachter

Neki koraci brige o nezi kože su neverovatno jednostavni. Imate opekotine od sunca? Posegnite za antiinflamatornom aloja verom da biste ublažili crvenilo i iritaciju. Vaša T-zona je ekstramasna? Uključite sastojke kao što su salicilna kiselinau svoju rutinu kako biste uravnotežili lučenje sebuma.Ipak, jedan problem koji nije tako očigledan, ali je svakako stvaran jesu suvi laktovi. Iako možda mislite da bi nanošenje bilo koje hidratantne kreme bilo dobro, ako ste ikada imali suve laktove, onda znate da to baš i nije slučaj.

Suva koža na laktovima i kako je negovati:

Nanesite proizvode dok su vam laktovi vlažni
Iako nanošenje losiona, kreme ili ulja na vlažnu kožu može izgledati kao da bi sprečilo stvarno upijanje proizvoda, zapravo je suprotno. U stvari, ovo će pomoći u zadržavanju hidratacije i predstavlja dodatnu podršku kožnoj barijeri, što je od vitalnog značaja za lečenje i negu suve kože laktova.

Odlučite se za gušće preparate
Bez obzira na to koliko gel krema tvrdi da je hidratantna, kada su u pitanju vaši laktovi, najbolje je da se odlučite za gušće formule koje zaista mogu stvoriti barijeru između kože lakta i spoljašnjeg sveta, pomažući na taj način da se zadrži vlaga i isušivanje elemenata.

Suva koža na laktovima i tuširanje
Koliko god se parni tuš mogao osećati divno, posebno tokom hladnijih meseci u godini, on zapravo može pogoršati stvari kožu u celini. (Posebno imajući u vidu da se suvi laktovi obično povezuju sa zimom.) Nemojte se previše tuširati ili kupati u toploj vodi – to će više isušiti laktove.

Photo: Pixabay/3403909

Photo: Pixabay/3403909

 

Koristite blaga sredstva za tuširanje
Još jedna stvar koju treba imati na umu dok se tuširate i kupate? Sredstva za tuširanje koja koristite. Koristite blage preparate koji ne isušuju kožu. Ukoliko vam laktovi nisu prljavi, onda uopšte ne morate da nanosite sapunicu to mesto. Na kraju krajeva, prekomerno čišćenje je još jedan način da brzo osušite svoje lukove.

Suva koža na laktovima i noćna nega
Baš kao što praktikujemo da nanosimo noćnu kremu na lice pred spavanje, tako je važno negovati i kožu laktova preko noći. Nanesite hidratantnu kremu na laktove i pokrijte ih kako biste pojačali efekat preparata, piše Luftika.rs.

Razmislite o hemijskom pilingu
Ponekad kreme ne mogu da rade svoju magiju jer postoji previše nakupljenih mrtvih ćelija kože na tom putu. Imajući to na umu, razmislite o korišćenju krema natopljenih hemijskim pilingima, poput alfa-hidroksi kiselina (AHA).

Pokušajte sa mehaničkim pilingom
Druga opcija je upotreba fizičkog (ili mehaničkog) pilinga. Koristite nedeljni fizički piling piling u kombinaciji sa pilingom za telo sa silikonskim vlaknima, da dodate još jedan sloj pilinga ovom tvrdoglavom delu tela koji zahteva dodatni piling.

Urea i suva koža na laktovima
Pored AHA, dodavanje ureje u rutinu nege laktova takođe može pomoći. Urea će ukloniti nagomilani stratum corneum slabeći veze koje drže ćelije kože zajedno. Urea je takođe ovlaživač koji pomaže uvlačenju vlage u kožu.

Slično kremama za ruke, kreme za stopala i pete su odlične opcije za laktove s obzirom na njihove intenzivno hidratantne formule, koje su takođe dizajnirane da se nose sa tvrdoglavom suvom ispucalom kožom.

Obogatite svoju rutinu nege kože ovlaživačima
Glicerin još jedan sjajan dodatak vašoj rutini nege laktova. Kreme za ruke su savršeno rešenje i za laktove.

Ne oslanjajte se na laktove
Na kraju, važno je i kako tretirate laktove van rutine nege kože. Konkretno, ne vršite toliki pritisak na njih. Pokušajte da se ne oslanjate bezumno na lakat dok radite, vozite ili gledate televiziju. Što veći pritisak izvršite na to područje, koža će postati deblja.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life