Pretraži

Evo kako da sprečite pojavu bubuljica

Life
0
Photo: Pixabay/Kjerstin_Michaela

Svakome od nas desilo se da smo se ujutro probudili i primetili jednu, dve, tri bubuljice. A naročito u trenucima kada su nam najmanje potrebne. I dok ste verovatno napravili najgoru moguću odluku i odlučiti da iscedite bubuljicu, to vas nije sprečilo da to i učinite.A ceđenje bubuljica, znamo već, uzrokuje crvenilo, krvarenje, potencijalnu upalu i pogoršanje stanja.  Ipak, postoje neki koraci pomoću kojih možemo da sprečimo nastanak bubuljica, a mi vam u nastavku otkrivamo neke od njih.

Kako sprečiti pojavu bubuljica?

Čista koža

Ukoliko osetite da vam se pojavi bubuljica, poslednja stvar koju želite da jeste da joj date razlog da se stvori. S tim u vezi, dermatolozi savetuju da držimo lice što čistijim i inače, a naročito u trenucima kada se pojavi bubuljica.

Na ovaj način sprečićemo da se ona oformi, a umanjićemo i period trajanja i ozbiljnost pojavljivanja bubuljica. I nikada nije kasno da počnemo! Koristite serum za čišćenje na bazi salicilne ili mlečne kiseline koje će očistiti pore i sprečiti pojavu mitisera i bubuljica, piše Lepotaizdravlje.rs.

Ne dirajte vaške!

Potrudite se da uopšte ne dodirujete lice rukama, čak i kada su nam dlanovi čisti. Upravo na ovaj način najlakše se i stvaraju bubuljice. Isto tako, kada se one pojave, oduprite se želji da ih cedite. Nećete ubrzati proces nestanka bubuljica, a lice će vam biti otečeno, crveno i postoji opasnost da se pojave nove bubuljice, kao i infekcija kože lica.

Kako sprečiti pojavu bubuljica- kontrola upale

Cistične bubuljice su crvene i otečene i ne postoji „vrh“ koji bi mogao da se iscedi. U slučaju ovakvih bubuljica, na lice nanosite tople komprese koje će otvoriti pore i smanjiti crvenilo i upalu. Hladne obloge, sa druge strane, umanjuju bol i iritaciju pa su idealne za akne. Izaberite opciju koja vam više odgovara.

Balans ulja- uljem

Iako zvuči kontradiktorno, masna koža lica zahteva negu- na uljanoj bazi. Ulje čisti pore i dovodi u balans lučenje sebuma, a može da pomogne i pri čišćenju lica. Birajte ulje čajevca ili niauli ulje.

Tretirajte zahvaćeno područje

Uz pomoć brojnih pomagala moguće je pravilno tretirati zahvaćeno područje. Bilo da su u pitanju kreme, specijalizovani serumi ili hanzaplasti, izaberite opciju koja vam najviše odgovara.

Kako sprečiti pojavu bubuljica- retinol

Retinol je derivat vitamina A koji sprečava da se bubuljica u potpunosti formira. On takođe pomaže da se koža oslobodi mrtvog sloja kože koji začepljuje pore i utiče na pojavu akni i bubuljica. Stoga, uvrstite ovaj sastojak u dnevnu rutinu nege.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life