Search

BRZI RECEPT ZA ZDRAVU VERZIJU LEDENIH KOCKI: Kremasta poslastica neprevaziđenog ukusa bez šećera, brašna i jaja! 

Life
0
Foto: YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

Iako je poznato da je za njihovu pripremu potrebno izdvojiti više vremena, ova verzija omiljene poslastice ne zahteva mnogo truda. 



Priprema je brza i laka, ukus će vas oduševiti, a uz to možete ga jesti bez griže savesti, budući da se pravi bez ijedne trunke šećera i belog brašna!

Sastojci:

Za koru:

 

60 grama kikiriki putera

40 grama kikirikija

2 kašike meda

70 grama kokosovih pahuljica

2 kašike otopljenog kokosovog ulja

20 grama kakaoa

 

Za fil:

 

120 grama kikiriki putera

2,5 kašike meda

2 kašike otopljenog kokosovog ulja

½ kašičice ekstrakta vanile

prstohvat soli

 

Za preliv:

 

150 grama tamne čokolade

1 kašika kokosovog ulja

kikiriki za dekoraciju

 
Priprema:

Kora

Stavite u blender kokosove pahuljice, otopljeno kokosovo ulje, kikiriki i puter od kikirikija, med i kakao, pa blendajte sve dok ne dopijete homogenu smesu.
Potom dobijeno utisnite u kalup, prethodno obložen pek-papirom, pa stavite u frižider da se stegne.

Fil
Pomešajte sve sastojke za fil, pa dobro promešajte. Zatim prelijte preko kore i vratite kalup u frižider. Neka odstoji pola sata.

Preliv
Zatim otopite čokoladu s kokosovim uljem, pa time prelijte fil. Pospite mlevenim ili seckanim kikirikijem, pa vratite u frižider.

Idealno je da prenoći, ali ako baš ne možete da se strpite, četiri sata čekanja biće sasvim dovoljno.

Comments (0)

There are no comments. Be the first and leave a comment.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Latest from Life