Pretraži

BEZ PLASTIČNIH OPERACIJA: Zategnite lice uz pomoć ovih 5 vežbi

Life
0
Photo: Pixabay/Gromovataya

Stanje kože, njena elastičnost i jasnoća kontura, direktno zavisi od stanja mišićnog tkiva lica. Sa godinama, stres, nepravilno odabrana nega i sila gravitacije utiču na mišiće i oni počnu da gube tonus, zbog čega lice počne da se opušta i gubi oblik.Najefikasniji način da sprečite opuštanje lica jeste da ojačate mišiće i dovedete ih u normalan tonus. Ovo se može postići ako praktikujete fitnes za lice.

Skup jednostavnih vežbi koje možete da izvodite kod kuće je obavezan u nezi protiv starenja. Pomoći će u jačanju mišićnog okvira i eliminisati potrebu za skupim i bolnim invazivnim procedurama – injekcijama botoksa, koncima i hirurškim liftovima, piše Lepotaizdravlje.rs.

Vežbe za zatezanje lica:

Vežba broj 1: Područje brade

Kažiprste obe ruke savijte, tako da izgledaju kao dve kuke. Stavite ih na sredinu brade i pritisnite što je moguće. Povucite ih duž kosti sve do uha. Ponovite 10 puta.

Vežba broj 2: Podbradak

Postavite šake obe ruke na dno vrata, tačno preko ključne kosti. Pre uključišake, tako da izgledaju kao krila ptica. Izvucite bradu naviše što duže i snažnije možete. Ponovite vezu 10 puta. Odmorite se 5 sekundi i uradite još jedan set.

Vežba broj 3: Razbijanje masti

Stavite palčeve u udubljenje ispod brade pod uglom od 90 stepeni. U ovom položaju, ruke su vam takođe pod uglom od 90 stepeni u odnosu na telo. Kažiprste savijte i stavite iznad linije vilice. Pritisnite kožu i povucite preko vilične kosti sve do uha, snažno, kao da izbacujete višak. Ponovite vezu 5 puta.

Vežba broj 4: Obrazi

Spojte šake tako da se zglobovi dodiruju i raširite prste. Sada raširite dlanove, ali da ostanu spojeni na zglobovima i naslonite ih na bradu. Pristinite 5-7 sekundi. Nežno prelazite unutrašnjim stranama dlanova od brade do ušiju.

Vežba broj 5: Mišići vrata

Sedite uspravno, podignite malo glavu, snažno ispružite donju vilicu i ostanite u ovom položaju što duže možete. Nakon toga pokušajte da povećate trajanje vežbe za 20-30 sekundi.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life