Pretraži

7 trikova za šminkanje sitnih očiju

Life
0
Photo: Pixabay/jonas-svidras

Ako još niste spremni za blefaroplastiku, ili je prerano razmišljati o tome, a problem malih očiju ostaje relevantan za vas, spremni smo da vam pomognemo. Govorimo o malim tajnama šminkanja koje će pomoći da „ogledalo duše“ bude veće – makar i samo vizuelno.Šminka za sitne oči:
Fokus na obrvama

Za vlasnike malih očiju veoma je važno da održe ravnotežu prostora za obrve: one treba da budu, bez preterivanja, idealne. Čak i najsavršenija šminka za poboljšanje očiju neće doneti željeni efekat ako izaberete pogrešan oblik obrva. Tanka linija uglavnom povećava oči, ali zajedno sa njima – otečeni gornji kapak, što je potpuno nepotrebno. Široke, čupave obrve, ma koliko bile moderne, takođe nije dobra opcija za male oči. Izaberite idealan oblik i proporcije obrva, zatražite podršku stručnjaka: biće potrebno vreme da se ispravi napravljena greška.

Čari korektora
Podočnjaci, bez obzira na razloge – nedostatak sna, malaksalost ili genetske karakteristike, vizuelno smanjuju oči, pa nemojte zanemariti korektore. Posebno dobri u ovom slučaju biće korektori sa svetlucavim česticama koje će raspršiti svetlost, dajući izgledu svežinu i mekoću. Prava boja će vam pomoći da pouzdano sakrijete podočnjake, piše Lepotaizdravlje.rs.

Šminka za male oči i beli ajlajner
Tajna leži u upotrebi belog ajlajnera duž same ivice donjeg kapka, odnosno duž njegove sluzokože. Optimalno je izabrati kajal ne bele, već svetlo roze ili breskve (u zavisnosti od tona kože – toplo ili hladno). Svetloplavi ajlajner može povećati oči u večernjoj šminki. Dobar optički efekat može dati i isticanje unutrašnjeg ugla oka i blago zatamnjenje spoljašnjeg.

Screenshot: Youtube/An Knook

Screenshot: Youtube/An Knook

 

Nude makeup
Za dnevnu šminku izaberite sjenilo koje je nekoliko nijansi tamnije od vaše kože i nanesite ga na ceo gornji kapak. Počnite od linije trepavica i napredujte do pregiba. Možete koristiti jednu boju, ili možete dodatno naneti svetliju nijansu ispod obrva. Oči će izgledati veće ako odaberete pravi ton, tako da ćete prvo morati da eksperimentišete.

Koristite ajlajner pravilno
Ako su svetli pigmenti bezopasni za male oči, onda crne senke i ajlajneri kriju mnoge zamke. Debele tamne strelice posebno greše jedući volumen. To uopšte ne znači da je obloga kontraindikovana za male oči. Ako povučete tanku liniju od unutrašnjeg ugla oka do spoljašnjeg, malo se zgušnjavajući na kraju i pomerajući se malo do slepoočnica od linije trepavica, možete istegnuti oči, vizuelno povećavajući njihovu dužinu. Mat crne uredne strelice utiču da oči izgledaju teško.

Nanesite maskaru u dva sloja

Ovde važi pravilo, što više to bolje: super-volumen lepljene trepavice su sada u trendu. Ako se ne plašite lažnih trepavica, možete se obratiti njihovoj pomoći. Takođe, ne zaboravite na tehniku farbanja trepavica: počnite da farbate od sredine oka i pomerite se prema spoljnoj ivici, pokušavajući da ostavite maksimalnu količinu maskare u ovoj oblasti.

Smokey eyes

Sposobnost savršenog senčenja je „must-have“ za vlasnike malih očiju. Neka takva šminka ne izgleda previše svetla ili teška: „dimni“ se već dugo izvodi u svim vrstama boja – od rubinske do ljubičaste. Ovde je sve jednostavno – mekom olovkom naglasite liniju rasta trepavica, razradite kapke senkama i dobro osenčite, ali moraćete da vežbate. Za donji kapak možete koristiti neutralne tonove za dnevnu šminku ili ponoviti nijanse koje se koriste na gornjem kapku ako imate večernji izlazak.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life