Pretraži

5 TRIKOVA ZA LAKŠE I BOLJE UČENJE: Jednostavne taktike koje će vam olakšati ovu obavezu

Life
1
učenje, devojka, posao
Foto: Matelly / ImageSource / Profimedia


Sa ovim problemom se susreću baš svi, od predškolaca, srednjoškolaca, do onih koji su na fakultetu.

Koliko ste puta samo seli za knjigu i pomislili “A je l’ mora baš danas, od sutra ću da krenem sa učenjem“? – verujemo bezbroj puta.

Zato ćemo pokušati da pomognemo svima koji su “osuđeni“ na učenje da bi to prošlo sto bezbolnije i da bude što lakše.

Uvek postoje cake za učenje koje mogu da nam olakšaju tu obavezu, samo je cela poenta pronaći način na koji je najlakše to uraditi.

Donosimo vam 5 saveta za lakše učenje:

1. Učenje pre spavanja

Ovo je možda jedna od najboljih taktika za učenje. U toku noći naš mozak obradi preko milion informacija, iako mi nismo toga svesni. Tako da je najbolje pred spavanje (ne kada si pospan!) uzeti knjigu u ruke i krenuti sa avanturom beskonačnog sticanja znanja za ispit.

2. Pomodoro tehnika

U pitanju je tehnika učenja zvana pomodoro, a princip je sledeći: uči se 25 minuta pa se pravi pauza 5 minuta i tako ponoviti to 4 puta, nakon čega sledi pauza od 30 minuta.

3. Crna čokolada u toku učenja

Crna čokolada pomaže kod fokusa i koncentracije, tako da je preporučljivo je jesti u toku učenja i pritom je zdrava, tako da se nećete ugojiti, ako brinete o tome, ali će vaša komcentracija biti na nivou.

4. Piši plavom hemijskom

Ukoliko pišeš ili ti je lakše da prepisuješ i na taj način učiš, onda je najbolje koristiti beli papir sa plavom hemijskom, jer će takav kontrast poslati mozgu informaciju o različitosti boja i brzo ćeš upamtiti.

5. Podeli lekcije na manje celine

Da se ne bi opterećivao dok učiš, najbolje je podeliti gradivo na manje celine i još uz sve to dodati i pomodoro tehniku i sve je rešeno.

 

Komentari (1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life