Pretraži

ZBOGOM DOSADNE IKONICE: Microsoft 10 menja izgled!

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Ovom promenom bi, kako navode, "više haotičnih boja trebalo da budu zamenjene nešto više uniformisanima". Microsoft planira da smanji broj boja blokova u Start meniju i tako ga učini jednostavnijim i lakšim za pronalaženje odgovarajuće aplikacije.

Live Tiles je deo Start menija Windowsa 10 uveden pre skoro pet godina, kada je taj operativni sistem i predstavljen. Tada su uvedene animirane ikonice slične onima kakve su korišćene u izdanju tog operativnog sistema nemenjenom za Windows Phone, piše Telegraf.

Takve ikonice već su izbačene iz Start menija Windowsa 10X, verzije operativnog sistema namenjene za korišćenje na dvostrukim ekranima.U Microsoftu tvrde da stari izgled start menija još neko vreme neće nestati iz Windowsa 10 za desktop računare, ali se čini da se ide u tom smeru. Tako ih već sada ne podržavaju sve aplikacije Windowsa 10, prenosi The Verge.

Inače, novi Start meni Windowsa 10X izgleda dosta drugačije od sadašnjeg desktop izdanja. Između ostalog, u njemu aplikacije možete dodati na spisak nedavno korišćenih dokumenata.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech