Pretraži

ZARADA IM JE NA PRVOM MESTU: Facebook se spaja sa WhatsApp-om, evo šta to znači za korisnike

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Facebook kompanija nastoji da spoji Facebook i WhatsApp aplikacije tako da podatke WhatsApp korisnika ne dira, ali da mu, ipak prikaže personalizovane reklame, piše Mondo.

Facebook planira da privatne podatke korisnika Facebook aplikacije veže sa istim nalogom korisnika na WhatsApp aplikaciji, na takav način, koji će omogućiti da se u WhatsApp aplikaciji korisniku prikažu personalizovane reklame na osnovu Facebook podataka.Ukoliko vas zanima na koji način će Facebook ovo uraditi, odgovor je uz pomoć broja telefona koji korisnici često ostavljaju na svom Facebook nalogu. Upravo taj broj telefona, ako je isti na Facebook i WhatsApp aplikaciji biće iskorišćen za plasiranje reklama iz Facebook mreže u vašu WhatsApp aplikaciju.

Facebook je na svoju “briljantnu“ ideju morao da dođe pre ili kasnije, jer WhatsApp nudi enkripciju s kraja na kraj, što bi trebalo da znači da Facebook nema pristup našim podacima u aplikaciji i svako plasiranje personalizovanih reklama na bilo koji drugi način, osim ovog – vezivanjem naloga – značio bi da Facebook čitan naše podatke u WhatsApp-u, odnosno da laže u vezi sa end-to-end enkripcijom.

Photo: Screenshot/WhatsApp

Photo: Screenshot/WhatsApp

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech