Pretraži

ZABRANJUJU RUDARENJE BITCOINA: Kina zadaje veliki udarac svetu kripto-valuta!

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Kina ukida Bitcoin rudarenje. To će biti veliki udarac za mnoge kripto-rudare jer se veliki deo svetskog kopanja odvija upravo u Kini. Razlog je veoma iznenađujuć i nije nešto što bi vam prvo palo na pamet.

——————– Sponsored ——————–

Kineski čelnici žele da zabrane bitocoin rudarenje, što će biti dodatni pritisak tržište kriptovaluta koje se inače stalno susreće sa nekim oblicima nestabilnosti. Da se nešto sprema moglo se videti iz izveštaja Nacionalne komisije za razvoj i reforme (NDRC). Ona je objavila poziv za javnu raspravu kako bi se kreirao spisak industrijskih oblasti kojima treba pomoći, ograničiti ih ili u potpunosti eliminisati. 

Na predloženom spisku se našlo kripto-rudarenje koje obuhvata i Bitcoin. Komisija smatra da ove aktivnosti treba u potpunosti prekinuti jer se ne poštuju zakoni, ali i ono što je možda i najvažnije – troše se resursi i zagađuje okolina. Kako je reč o izuzetno razvijenom biznisu, jasno je da će proces ukidanja biti postepen i da je reč o procesu koji će potrajati.

Kada Kina ukida Bitcoin rudarenje?

Više će se znati 7. maja za kada je zakazana javna rasprava o predloženom spisku. Bez obzira na mišljenje javnosti, jasno je da Kina mora nešto da učini po pitanju zagađenja okoline. Naime, svoj veliki ekonomski rast su skupo platili, pa je tako Peking jedan od najzagađenijih gradova na svetu.

Naravno, jasno je da sama filozofija kriptovaluta nije u skladu sa ekonomsko-političkim sistemom Kine. Štaviše, pravo je čudo da tek sada Kina ukida Bitcoin rudarenje. Upravo iz tog razloga neki stručnjaci sumnjaju da je ovde reč o ekologiji, a više o želji da se ovako razvijena industrija efikasnije kontroliše.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech