Pretraži

YOUTUBE UPUTIO JAVNO UPOZORENJE: Evo kakve POSLEDICE čekaju one koji koriste aplikacije za blokiranje reklama 

Hi-Tech
0
youtube
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Korisnici Youtube-a primetili su upozorenje s porukom da će reprodukcija video zapisa biti blokirana nakon tri videa.U upozorenju se navodi da će ih Jutjub sprečiti da nastave da gledaju snimke na platformi ukoliko ne onesposobe svoj blokator reklama ili ne dodaju veb-stranicu na svoju "belu listu".

Reklame omogućavaju Jutjubu da ostane besplatan za milijarde korisnika širom sveta – navodi se u saopštenju. Takođe, Youtube "savetuje" korisnike da odaberu pretplatu za Jutjub Premium kako bi izbegli reklame, a u tom slučaju bi "kreatori ipak bili plaćeni za ono što rade".

Pre ovih upozorenja je Youtube samo prikazivao pop-up obaveštenja korisnicima blokatora reklama podsećajući ih da se na taj način krše pravila korišćenja. Nova upozorenja su "deo malog eksperimenta koji Youtube sprovodi globalno", a koji zahteva od korisnika da ugase blokatore reklama i dozvole prikazivanje reklama na platformi ili da se pretplate na Jutjub Premium.

Ukoliko korisnici ostanu uporni u korišćenju blokatora, Youtube bi mogao da im onemogući gledanje videa. Trenutno se nove mere primenjuju na malom broju korisnika. Youtube većinu prihoda dobija od reklama, a pad je zabeležen u tri prethodna kvartala, tako da neće biti iznenađenje ukoliko nove mere budu primenjene na više korisnika širom sveta.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech