Pretraži

Youtube uklanja ove oglase

Hi-Tech
0
Photo: Foter.com

To uključuje oglase koji se tiču izbornih procesa, kao i oglase povezane sa kockanjem, alkoholom i lekovima. Politički oglasi (osim oglasa za izbore) neće biti automatski blokirani na toj poziciji, već će se donositi odluka za svaki pojedinačni oglas. Ova nova pravila su stupila na snagu u ponedeljak.Naslovna stranica YouTube-a je jedna od najposećenijih stranica na Internetu, a pozicija na vrhu je najbolja i najuočljivija za prikaz oglasa. Inače, Google je pauzirao prikaz svih političkih oglasa dan nakon američkih izbora, a odluka je ponovljena i nakon pokušaja pobune na Capitol Hill-u, tokom januara ove godine. Ovo je još jedna promena na naslovnoj stranici, nakon one koja je dovela do promene sa dnevnog zakupa, na prikaz prema afinitetima korisnika. Naime, samo jedan dan pre nego što je odluka stupila na snagu, a pred same američke izbore, Donald Tramp je zakupio ovu poziciju na YouTube-u na nekoliko dana, što je i iniciralo tu promenu.

Ova promena politike prikaza oglasa je samo još jedan u nizu pokušaja Google-a da napravi balans u svojoj politici prihvatanja ili odbijanja sadržaja u oglasima. Do ove promene odbijani su oglasi koji su podsticali govor mržnje, političke dezinformacije i teorije zavere povezane sa COVID-19 pandemijom, a sada je lista proširena i na druge teme.

Inače, YouTube je od oglasa u prvom kvartalu 2021. godine ostvario prihod od 6 milijardi dolara, što je povećanje od 50 procenata u odnosu na isti period prethodne godine.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech