Pretraži

VIŠE NEĆE BITI UVREDLJIVOG SADRŽAJA: Instagram uvodi novu opciju, evo kako će izgledati

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Kako bi izašao u susret korisnicima, Instagram je najavio još jednu opciju u okviru svoje aplikacije koja će pomoći da se spreči postavljanje poruka koje bi mogle da budu smatrane kao uvredljive.

——————– Sponsored ——————–

Pre nekoliko meseci, Instagram je izbacio alat koji obaveštava ljudi kada bi njihovi komentar mogli da budu uvredljivi, pre nego što su postavljeni. Najskorija opcija se širi uz pomoć alata tako što koristi veštačku inteligenciju kako bi nalazila potencijalno uvredljive naslove. Oni koji napišu takvu poruku dobiće kratko obaveštenje da je njihov naslov sličan onim koji se prijavljuju kao maltretiranje i savetuje im da o svojoj poruci malo razmisle. Instagram će korisnicima dozvoliti da promene poruku pre nego što je pošalju, ukoliko je označena kao potencijalno uvredljiva.

Nova opcija je namenjena edukaciji korisnika na Instagram-u i prevenciji kako korisnici ne bi došli da zbog kršenja pravila korišćenja mreže potencijalno izgube svoje naloge. Ova opcija će biti ubačena u aplikaciju u narednim mesecima.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech