Pretraži

VELIKA PROMENA: Novi Facebook, novi algoritam

Hi-Tech
0
Photo: islamedianalysis.info

Promene su dakle u vezi s mobilnim aplikacijama, a tiču se onoga što je nekada bio jedinstveni News feed, koji sada ima dva dela. Home stranica prikazuje ono što algoritmi preporučuju na osnovu interesovanja korisnika: Reels, Stories i druge personalizovane sadržaje, a Feeds tab s druge strane nudi postove prijatelja, stranica i grupa koje se prate, dakle bez “Suggested For You” postova.
 Dva različita taba će dakle biti dostupna i u Android i u iOS aplikaciji, a izmene bi do svih korisnika trebalo da stignu do kraja ove nedelje. Na taj način se izlazi u susret jednom od najčešćih zahteva – da se pronađe rešenje koje će osigurati da se ne propuštaju postovi prijatelja. Sada su okupljeni u Feeds tab, bez mešanja uljeza sa strane, a neki tvrde da je ova promena korak ka tome da se i Facebook pretvori u nešto što liči na TikTok.

Home tab će prikazivati postove prijatelja, ali zajedno s preporukama koje algoritmi biraju na osnovu interesovanja korisnika. Facebook je u poslednje vreme izgubio mnogo korisnika, budući da TikTok vlada, pa je ovo pokušaj da se povrati kontrola.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech