Pretraži

Uskoro će biti ugašene sve fan stranice na društvenim mrežama!

Hi-Tech
0
Screenshot:Instagram/arianagrande/kimkardashian/kijakockarofficial/cecaraznatovic/karleusastar

Evropski parlament danas je usvojio Uredbu o autorskim pravima na internetu, zajedno sa njenim članom 13, koji je prethodno izazvao velike debate.

——————– Sponsored ——————–

Ovim zakonom oni žele da zaštite zabavnu industriju i medije od svakodnevnog nelegalnog korištećnja njihovih materijala na društvenim mrežama.

Šta to znači?

To znači da ćete na vašem Twitter i Facebook feedu ređe viđati linkove udarnih i ne tako bitnih vesti, jer se od velikih platforma očekuju da plate ‘porez’ portalima ako žele da dele njihove linkove.

Ovo se pre svega odnosi na platforme kao što su Google News.

Neki izvori navode i da obični korisnici društvenih mreža više neće smeti da dele vesti na svojim profilima, ali to nije u potpunosti tačno.

U ovom članu je navedeno da ‘porez’ ne moraju da plaćaju individualne osobe, mada će verovatno biti zabranjeno da delite skrinšotove željenog članka sa interneta.

Source:Pixabay.com

Source:Pixabay.com

Ako želite da podelite zanimljivu vest, moraćete da podelite link na vašem profilu, a ne samo fotku.

 Od svih velikih platforma koji svakodnevno imaju veliki protok objava se očekuju da imaju mnogo napredniji i efikasniji filter koji će momentalno prilikom uploada skenirati da li data objava krši autorka prava.

Zakon se pre svega odnosi na društvene mreže kao su YouTube, Instagram, Facebook i Twitter. Svaki put kada objavite neku objavu, od date platforme se očekuje da je momntalno skenira i ukloni ukoliko želite da objavite nešto što nije vaše tj. originalno. U suprotnom, platforme će morati da plate visoke kazne.

Photo:Flickr

Photo:Flickr

Ovaj zakon će posebno uticati na fan profile na društvenim mrežama kao što je Instagram, jer osim ako niste sami fotografisali poznatu ličnost, ne smete da objavite njegovu/njenu fotografiju na profilu.

Evropska unija ovim pre svega želi da se otarasi svih onih beauty profila koji kradu objave poznatih blogerki i objavljuju na svoj profil, čime stiču veliki broj pratilaca.

Source:Pixabay.com

Source:Pixabay.com

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech