Pretraži

Uhapšen 17-godišnjak koji je hakovao GTA 6

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay/Victoria_rt

Prema najnovijim informacijama, on je hakovao Rockstar Games i javno podelio video klipove GTA 6 igre. On je navodno povezan i sa hakerskim napadom na Uber.Prema podacima novinara Metjua Kiza, hapšenje je rezultat istrage u kojoj su učestvovali londonska policija, Nacionalna jedinica za sajber kriminal i FBI. Kiz je napomenuo da će policija  uskoro otkriti više detalja o hapšenju.

Preko 90 različitih video klipova GTA 6 su procureli u javnost. GTA 6 curenje sigurno je jedno od najvećih u istoriji video igara. Haker je podelio mnoštvo video snimaka iz probne verzije igre, koja je jedan od najčešće očekivanih naslova.

Rockstar ima tendenciju da čvrsto drži svoj razvojni proces u tajnosti. Kompanija je navela da je curenje legitimno. Kompanija je navela da incident neće uticati na dalji razvoj igrice i da će igrače “na pravi način upoznati” sa sledećim izdanjem igre kada za to bude bilo vreme.

Screenshot: Youtube/IGN

Screenshot: Youtube/IGN

 

Takođe, Uber je imao problem sa sajber-bezbednošću ovog meseca. Kompanija je ove nedelje saopštila da haker nije pristupio korisničkim nalozima. Međutim, kompanija još uvek pokušava da utvrdi uticaj upada. Uber je takođe primetio izveštaje koji sugerišu da je ista osoba ili grupa povezana i sada sa hakerskim napadom na Rockstar. Prema izveštajima, haker se dovodi u vezu sa hakerskom grupom Lapsus$.

Sedamnaestogodišnjak je uhapšen u Oksforširu, gde navodno živi jedan od vođa grupe Lapsus$. U martu, istraživači i hakeri identifikovali su 16-godišnjaka iz Oksforda koji je povezan sa hakerskom grupom.

Istog meseca, britanska policija uhapsila je sedam tinejdžera sa navodnim vezama sa Lapsus$-om. Međutim, nije potvrđeno da li je među njima bio i tinejdžer sa Oksforda. Grupa Lapsus$ od ranije poznata ciljala je na kompanije kao što su Microsoft, Okta i T-Mobile.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech