Pretraži

UDARAC ZA ANDROID: Uskoro će biti moguće beskontaktno plaćanje putem iPhone-a

Hi-Tech
0
Screenshot: Youtube/BalkanTech

Tako prodavnicama neće biti potrebni ključevi, terminali ili drugi hardver.

Za sada samo u Americi

Tehnologija zahteva iPhone XS ili noviji i nije iznenađujuće podržava Apple Pay, ali će takođe raditi sa drugim digitalnim novčanicima, platformama za plaćanje trećih strana i beskontaktnim kreditnim i debitnim karticama.

Screenshot: Youtube/How To Do It All

Screenshot: Youtube/How To Do It All

 

Stripe već planira da ponudi Tap to Pay na iPhone-u poslovnim korisnicima, uključujući Shopify-ovu aplikaciju Point of Sale. Druge platforme i aplikacije dolaze kasnije u 2022. godini, rekao je Apple, a buduća iOS beta će dati programerima prvu priliku da implementiraju opciju Tap to Pay.

Tehnologija će u početku biti dostupna u SAD, ali će raditi sa uobičajenim platnim karticama od American Express, Discover, Mastercard i Visa. Američki Apple Stores će podržati Tap to Pay na iPhone-u kasnije tokom godine.

Ovo nije iznenađujući potez. Apple je kupio Mobeewave 2020.godine sa ne tako suptilnim nagoveštajem da će koristiti kanadski startup da pretvori iPhone u terminale za plaćanje. Ovo takođe unapređuje Apple-ovu sve veću strategiju plaćanja koja takođe uključuje Apple Pay, Apple Pay Cash i Apple Card.To je takođe potencijalni udarac za Android. U teoriji, prodavnice koje prihvataju sistem plaćanja zasnovan na iPhone-u biće nešto manje zgodne za korisnike koji koriste Android.

Sigurno je pretpostaviti da će ovo predstavljati probleme kompanijama koje su napredovale na hardveru za plaćanje zasnovanom na telefonu, kao što je brend Block. Iako se ove kompanije često više oslanjaju na svoje usluge za prihod nego na uređaje, možda će morati da podrže Apple-ovu novu funkciju u svojim aplikacijama da bi ostale konkurentne.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech