Pretraži

U CILJU ZAŠTITE MALOLETNIKA: Instagram uveo nove zabrane

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Nastojeći da mlade ljude zaštiti, Instagram je pooštrio svoja ograničenja na slanje poruka.

Ova platforma najavila je taj potez u utorak, rekavši da više neće dozvoliti odraslim korisnicima Instagrama da pišumaloletnicima koji ih već ne prate. Ako odrasla osoba piše preko DM-a maloletnom korisniku, koji nije među njihovim foloverima, dobiće obaveštenje u kome se kaže da slanje DM-a nije opcija.

Od sada, pojedinci moraju imati najmanje 13 godina da bi dobili Instagram nalog; međutim, kompanija je priznala da je verifikacija starosti često teška među svim platformama društvenih medija.Oni između 13 i 18 godina dobiće i poruke u kojima ih savetuju da „budu oprezni pri deljenju fotografija, video zapisa ili informacija sa nekim koga ne poznajete“. Takođe će dobiti obaveštenja kad god komuniciraju sa odraslom osobom koja „pokazuje potencijalno sumnjivo ponašanje“.

Na primer, ako odrasla osoba šalje veliku količinu zahteva za prijateljstvo ili poruku osobama mlađim od 18 godina, Instagram će koristiti ovu alatku da upozori primaoce u njihovim DM-ima i da im mogućnost da prekinu razgovor, ili blokiraju, prijave ili ograničiti odraslu osobu. Ljudi će ih početi viđati u nekim zemljama ovog meseca.

Aplikacija takođe podstiče svoje mlade članove zajednice da svoje naloge učine privatnim, što će im pružiti veću kontrolu nad tim ko vidi njihov sadržaj i javne interakcije. Maloletnici koji se odluče za javni nalog dobiće obaveštenja koja objašnjavaju prednosti prelaska na privatno mesto i biće zatraženo da redovno proveravaju svoja podešavanja privatnosti.

Pored toga, Instagram se udružio sa ConnectSafeli i The Child Mind Institute kako bi isporučio novi roditeljski vodič koji uključuje alate, savete, resurse, početnike za razgovore za roditelje i tinejdžere. Ažurirani vodič je takođe pušten u zemlje poput Argentine, Brazila, Indije, Japana i Meksika, s planovima da se uskoro objavi i u drugim oblastima.

  • Instagram može mladim ljudima pružiti priliku da ojačaju veze, vežbaju socijalne veštine i pronađu zajednice koje podržavaju – rekao je dr. Dave Anderson, klinički psiholog Instituta za dečiji um, pa dodao:

  • Važno je da tinejdžeri i roditelji budu opremljeni informacijama o tome kako da upravljaju svojim vremenom na platformi tako da bude promišljena, sigurna i namerna. Novi Vodič za roditelje na kojem smo radili sjajno odražava ono što roditelji treba da znaju o tome kako da podržavaju svoje tinejdžere dok se kreću po društvenim mrežama.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech