Pretraži

Twitter svima prikazuje preporučene tvitove

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Twitter sada preporučuje sve više tvitova sa naloga koje korisnici ne prate. Kompanija je navela da sada nudi preporučene tvitove svim korisnicima, čak i onima koji su ih u prošlosti uspešno izbegavali.„Želimo da osiguramo da svi na Twitter-u vide najbolji sadržaj na platformi. Sada proširujemo preporučeni sadržaj svim korisnicima, uključujući i one koji možda taj sadržaj nisu videli u prošlosti“, navodi kompanija.

Nije poznato koliko još preporučenog sadržaja korisnici mogu da očekuju na svojim početnim stranicama. Takođe, još uvek nije poznato da li Twitter nudi veću količinu ovog sadržaja i u okviru drugih delova svoje aplikacije. Za sada, izgleda da se preporučeni sadržaj neće pojaviti kada se pregleda najnoviji timeline, koji hronološki sortira tvitove i istorijski ne uključuje tvitove sa naloga koji korisnik ne prati.

Neki korisnici već prijavljuju primetne promene u svom timeline-u. Dosta ima novih predloga tema i mnogo tvitova sa naizgled nasumičnih naloga. U tvitu sa svog naloga za podršku, kompanija je rekla jednom frustriranom korisniku da se vrati na hronološki najnoviji timeline kako bi izbegao nalet preporučenog sadržaja.

Iako ova promena može biti dosta neprijatna, ovo nije prvi put da kompanija eksperimentiše sa dodavanjem više preporučenbog sadržaja. Twitter je godinama prikazivao preporuke u različitim delovima svoje usluge. U prošlosti, Twitter je takođe bio oprezan sa zabranjivanjem određene vrste sadržaja iz preporuka kako bi izbegao pojačavanje potencijalno štetnog ili niskokvalitetnog sadržaja. Za sada nije poznato da li je to još uvek slučaj. Kompanija više nema tim za komunikacije. Tim koji je bio odgovoran za kreiranje sadržaja Twitter-a, eliminisan je tokom masovnih otpuštanja kompanije.

Elon Musk, nije uvek pozitivno govorio o algoritmima za preporuku sadržaja. Još u maju, Musk je tvitovao da je korišćenje najnovijeg timeline-a ključno, kako bi se popravio Twitter-ov celokupan feed.

„Algoritam funkcioniše na načine koje ne shvatate“, rekao je tada Musk. Takođe, on je govorio o svojoj želji da Twitter-ov algoritam bude otvorenog koda.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech