Pretraži

Twitter razmatra o trajnim zabranama korisnika

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Musk ima veliki uticaj na Twitter

Twitter istražuje da li postoje drugi alati za moderiranje sadržaja koji bi mogli da zamene zabranu naloga. Zabrana naloga je najstroža kazna kompanije za kršenje pravila.

Još u maju, ubrzo nakon što je potpisao ugovor vredan 44 milijarde dolara za kupovinu Twitter-a, Musk je obećao promene u moderiranju sadržaja na Twitter-uMusk, koji sebe naziva apsolutistom slobode govora, takođe je rekao da će ukinuti zabranu naloga bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu.Međutim, prema izveštajima malo je verovatno da će bilo kakva promena politike dozvoliti Trampu povratak na Twitter. Kompanija ne razmatra ukidanje zabrane naloga zbog kršenja politike koja se odnosi na podsticanje nasilja.

Kompanija zapravo razmatra oblasti u kojima smatra da je možda blokirala korisnike zbog manjih prekršaja, kao što je deljenje obmanjujućih informacija.

Naša osnovna načela, izbor i kontrola, transparentnost, legitimnost i pravičnost usmeravaju naš rad godinama a kako dešavanja u javnosti nastave da se razvijaju, takav će biti i naš pristup –  rekao je portparol kompanije.

Twitter je tokom vikenda zaključao nalog repera Kanjea Vesta. Kompanija je navela da je uklonila postove repera koje su drugi korisnici osudili kao antisemitske.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech